[ Список тем | Создать тему ]
[ 0‒0 ]
Misha | Дело чести | [Ответить] |
Микола Мельниченко:
Заява про про фальсифікацію розслідування загибелі Георгія Гонгадзе http://maidan.org.ua/static/mai/1114760411.html Заява “Про фальсифікацію розслідування загибелі Георгія Гонгадзе” Міжнародна група Бориса Березовського в змові з впливовими високопосадовими особами української влади, включаючи генерального прокурора України Святослава Піскуна, реалізує злочинний план по фальсифікації розслідування кримінальної справи загибелі журналіста Георгія Гонгадзе. У заяві, на ім'я Голови Служби Безпеки України Олександра Турчинова, я указував, що Березовський пропонував мені пайову участь в розподілі мільярда доларів США, які Березовський повинен був одержати від людей Кучми за те, що відведе Кучму від відповідальності за злочини, скоєні ним проти Георгія Гонгадзе і Олександра Єльяшкевича. Схема відмивання Кучми передбачає махінації та маніпуляції навколо частини копій записів розмов Кучми, переданих мною голові тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України 3-го скликання Олександру Жиру на початку 2002 року. Я категорично відкинув шантаж та брудні схеми Березовського по відмиванню Кучми, Литвина та їх спільників і викрив та задокументував діяльність міжнародної групи Березовського, у т.ч. і по незаконному впливу на державних діячів України з найближчого оточення Віктора Ющенка. Небачена по своїх розмахах компанія по моїй дискредитації і дискредитації, задокументованих мною, доказів злочинної діяльності Кучми, Литвина, Кравченка, Деркача, Волкова, Азарова та ін., є важливою ланкою в плані Березовського. Міжнародна група Бориса Березовського (куди входять Борис Березовський, Олександр Гольдфарб, Юрій Фельштинський, Олександр Литвиненко, Юрій Швец, Олександр Жир, Олександр Волков та ін.) умисне фабрикує і надає генеральній прокуратурі Україні та тиражує в ЗМІ свідомо неправдиві свідчення про мене та про мої записи розмов Кучми. Абсолютно брехливими та наклепницькими є, зокрема, їх абсурдні заяви про те, що нібито: - я здійснював процес записування розмов Кучми по чиємусь наказу; - що записування в кабінеті Кучми здійснювалося не на диктофон; - записував я не один і не по своєму власному рішенню; - хтось (Марчук, Мороз, Медведчук, Тимошенко, Ющенко і т.п.) організував записування розмов Кучми; - за мною хтось (Марчук, Мороз, Медведчук, Тимошенко, Ющенко і т.п.) стояв або стоїть; - за мною стояла або стоїть якась організація або політична сила або країна (Росія, США, Ізраїль, Китай, Великобританія, Німеччина, Гондурас і т.п.); - я не давав свідчень у справі Гонгадзе; - я продавав комусь коли-небудь свої записи (або їх копії) або записуючі пристрої або державні таємниці; - у Березовського або у його людей були (або є) 600-700 годин моїх записів (або їх копій), які вони одержали від мене; - один з моїх записуючих пристроїв (вкрадений у мене на початку 2002 року Юрієм Швецом – офіційним представником голови слідчої комісії парламенту) має відношення до записів у справі Єльяшкевича, “Кольчуг” і до всіх записів у справі Гонгадзе; - Березовський або його структури фінансували експертизи записів розмов Кучми про Гонгадзе, Єльяшкевича та “Кольчуги” або мали яке-небудь відношення до проведення і організації цих експертиз; - і т.д. і т.п. Міжнародна група Березовського, разом з нечистоплотною частиною оточення Віктора Ющенка і людьми Кучми і Литвина, намагаються умисною дезинформацією переключити суспільну увагу на питання, які не мають нічого спільного з реальним розслідуванням замаху на життя Олександра Єльяшкевича та загибелі Георгія Гонгадзе. На цьому фоні відбувається фальсифікація розслідування кримінальної справи в частині визначення організаторів загибелі Гонгадзе і одночасний рекет (Березовським та його партнерами в українській владі) клану Кучми. За моєю оперативною інформацією після виконання всіх фінансових питань Віктором Пінчуком, рекетири клану Кучми, для того, щоб заховати кінці у воду, “допоможуть” Кучмі “гідно вийти з ситуації” аналогічно загибелі Юрія Кравченка. Мені також відомо, що за узгодженням з керівництвом генпрокуратури розробляється технологія спецоперації по реалізації сценарію, при якому за допомогою підкупу кого-небудь з працівників держохорони або інших осіб, що мали хоч який-небудь доступ до президентського кабінету Кучми, буде легалізовані (шляхом дачі свідомо неправдивих свідчень) сфальсифіковані матеріали розмов Кучми, підготовлені міжнародною групою Березовського. Достовірне джерело в українській владі попередило мене, що у разі реалізації українською мафією і людьми Березовського подібного варіанту, їм необхідне моє фізичне усунення. Генеральний прокурор України Святослав Піскун не тільки умисне зірвав нашу, з Олександром Єльяшкевичем, наперед заплановану зустріч з Віктором Ющенком в США, але і постійно та свідомо дезинформує президента України, українських громадян і Раду Європи. Зокрема, достовірне джерело в правоохоронних органах повідомило, що в генеральній прокуратурі України втрачені(!) надані мною, на ім'я генпрокурора Пискуна, ще в 2002 році, свідчення (дані відповідно до всіх вимог Кримінально-процесуального Кодексу) по кримінальних справах про загибель Георгія Гонгадзе та замах на життя Олександра Єльяшкевича. Піскун, Порошенко, Литвин та ін. умисне створюють умови, при яких стає неможливим безпечне повернення до України Олександра Єльяшкевича. Саме виконання рішення Парламентської Асамблеї Ради Європи про повне і об'єктивне розслідування замаху на його життя бояться злочинці і ті, хто торгує із злочинцями людськими життями та істиною в резонансних справах. Оскільки за наявності численних неспростовних доказів (і не тільки моїх записів) справа замаху на життя Олександра Єльяшкевича неможливо ніяким чином обставити так, щоб організатори цього злочину (Кучма, Деркач, Суркіс) утекли від відповідальності, а це в свою чергу різко полегшило б розслідування загибелі Георгія Гонгадзе. Віктор Ющенко та його команда обіцяли Майдану, який привів їх до влади, що Україна очиститься і бандити сидітимуть у тюрмах. Вимушений констатувати, що поки найнебезпечніші злочинці – Кучма, Литвин, Деркач, Суркіс, Волков, Азаров і ін. залишаються безкарними, а більшість з них все ще займає високі державні пости. В той же час продовжується процес усунення свідків і безпосередніх учасників резонансних злочинів, продовжуються також спроби махінацій, маніпулювання, дискредитації і знищення доказів злочинів. А в змові з високопоставленими особами України міжнародна група Бориса Березовського намагається реалізувати не тільки свої злочинні наміри по відмиванню і рекету Кучми, але і узяти під свій контроль вище керівництво України. У зв'язку з вищевикладеним я заявляю: 1) Мої дії будуть адекватними реальним крокам нової української влади відносно потерпілих Олександра Єльяшкевича, Лесі і Мирослави Гонгадзе та по розслідуванню замаху на життя Олександра Єльяшкевича і загибелі Георгія Гонгадзе. Віктору Ющенку, для якого ці резонансні справи є справою честі, необхідно очистити своє оточення і генпрокуратуру від осіб, які задіяні в злочинних планах міжнародної групи Бориса Березовського. 2) Я готовий повторно дати необхідні покази по кримінальній справі загибелі журналіста Георгія Гонгадзе. У зв'язку з тим, що новим керівництвом України не створені умови для об'єктивного розслідування злочинів Кучми, Литвина, Деркача, Кравченко, Волкова і ін. осіб, а керівництво генеральної прокуратури України і частина оточення Віктора Ющенка безпосередньо пов'язані з умисною фальсифікацією розслідування злочинів Кучми і його спільників проти Георгія Гонгадзе і Олександра Єльяшкевича, мої повторні покази будуть надані Федеральному Бюро Розслідувань США. Я готовий також надати всі необхідні речові докази для проведення Федеральним Бюро Розслідувань США нових експертиз записів розмов Кучми. 3) Керуючись національними інтересами України і у зв'язку з тим, що новим керівництвом України не зроблені своєчасні і реальні кроки по припиненню протизаконної діяльності міжнародної групи Бориса Березовського, мною робитимуться конкретні юридичні дії в рамках проведення міжнародного розслідування незаконної діяльності Бориса Березовського. Вважаю, що у зв'язку з масштабами і характером діяльності міжнародної групи Березовського робота в цій сфері правоохоронних органів США, Росії, Великобританії і ін. країн буде надзвичайна ефективною. Починаю обнародування частини доказів незаконної діяльності міжнародної групи Бориса Березовського. 4) Генеральний прокурор Святослав Піскун та його заступник Віктор Шокін безпосередньо задіяні в процесі свідомого заплутування слідства і дискредитації доказів злочинної діяльності Леоніда Кучми, Юрія Кравченка, Леоніда Деркача, Володимира Літвіна, Олександра Волкова, Миколи Азарова, Григорія Суркіса та ін. Дії керівництва генпрокуратури України слід оцінювати відповідно до ст.364(Зловживання владою або службовим становищем), ст.366 (Службове підроблення), ст.367 (Службова недбалість), ст.386 (Перешкоджання з’явленню свідка, потерпілого,експерта...) та ст.396 (Приховування злочину)Кримінального Кодексу України. 5) Президенту України Віктору Ющенку необхідно невідкладно звернути особливу увагу на питання безпеки Леоніда Кучми і його, що залишилися в живих після загибелі Юрія Кравченка, спільників. 28 квітня 2005 року м.Вашингтон, США Микола Мельниченко |
[ Список тем | Создать тему ]