[ Список тем | Создать тему ]
[ 0‒19 | 20‒59 | 60‒79 | 80‒87 | 88‒107 ] [ Все сообщения ]
Влад | Re: Бог. Віра. Церква [73] | [Ответить] |
"Не думайте, что Я пришел нарушить
> закон или пророков; не нарушить пришел Я, но исполнить. Ибо > истинно говорю вам: доколе не прейдет небо и земля, ни одна > иота или ни одна черта не прейдет из закона, пока не > исполнится все". Мф. 5: 17-18 Учите матчасть... :)) Не розумію, до чого тут це? | ||
Kay | Re: Бог. Віра. Церква [73] | [Ответить] |
2 Влад:
> "Не думайте, что Я пришел нарушить закон или пророков; не нарушить пришел Я, но исполнить. Ибо истинно говорю вам: доколе не прейдет небо и земля, ни одна иота или ни одна черта не прейдет из закона, пока не исполнится все". Мф. 5: 17-18 > Учите матчасть... :)) > Не розумію, до чого тут це? Як звуться перші п'ять книг Біблії разом - знаєте? Що далі йде за цитатою - читали? > Новий Заповіт був написаний після приходу на землю Іісуса! Були "подкоректовані" нові заповіді, тепер вже не було заповіді "ОКО за ОКО" та "ЗУБ ЗА ЗУБ". Саме перед цим "коригуванням" Іісус і вимовив той самий дисклеймер, що я процитував вище. > Саме тому треба читати Новий заповіт в першу чергу, бо лише у ньому знаходяться нові закони... Це Ви розкажіть не мені, а "істинно віруючим" православнозалежним, які Вам будь-де і будь-коли і Левіт із Числами процитують, і про Содом із Гоморрою разом із Всесвітнім потопом розкажуть... | ||
Влад | Re: Бог. Віра. Церква [81] | [Ответить] |
> 2 Влад: > "Не думайте, что Я пришел нарушить закон или
> пророков; не нарушить пришел Я, но исполнить. Ибо истинно > говорю вам: доколе не прейдет небо и земля, ни одна иота > или ни одна черта не прейдет из закона, пока не исполнится > все". Мф. 5: 17-18 > Учите матчасть... :)) > Не розумію, до > чого тут це? Як звуться перші п'ять книг Біблії разом - > знаєте? Як? Мається на увазі книга 4-рьох пророків та книга Диянь апостолів? Що далі йде за цитатою - читали? Зараз поліз... Треба було казати на початку, а то я гадав що Ви саме це мали на увазі :-) "Вы слышали, что сказано: "око за око и зуб за зуб". А Я говорю вам: не протився злому. Но кто ударит тебя в правую щеку твою, обрати к нему и другу;" Мф. 5: 38-39 Були > "подкоректовані" нові заповіді, тепер вже не було заповіді > "ОКО за ОКО" та "ЗУБ ЗА ЗУБ". Саме перед цим "коригуванням" Це Ви розкажіть не > мені, а "істинно віруючим" православнозалежним, які Вам > будь-де і будь-коли і Левіт із Числами процитують, і про > Содом із Гоморрою разом із Всесвітнім потопом розкажуть... Та я не Вам кажу! А висловив свою думку. Вони також мають право мати свою власну точку зору з цієї теми. | ||
Kay | Re: Бог. Віра. Церква [81] | [Ответить] |
2 Влад:
> Не розумію, до чого тут це? > Як звуться перші п'ять книг Біблії разом - знаєте? > Як? Мається на увазі книга 4-рьох пророків та книга Диянь апостолів? Господи ж ты, Боже мой... Библия - это Библия, а Новый Завет - лишь малая ее часть. Первые пять книг Библии, Пятикнижие Моисеево, зовется книгами Закона, в иудаизме - Тора. Соответственно, "Не думайте, что Я пришел нарушить закон или пророков; не нарушить пришел Я, но исполнить" не дает нам расслабиться после нижеследующего за этим текста. Кстати, что это за "книга 4-рьох пророків"? :)) | ||
Влад | Re: Бог. Віра. Церква [83] | [Ответить] |
> Кстати, что это за "книга 4-рьох пророків"? :)) Я гадав, що це книга від Матфея, Марка, Луки та Іоана. Ви ж більше прожили, тому й повинні мені розповісти :-) | ||
Kay | Re: Бог. Віра. Церква [83] | [Ответить] |
Это не пророки, а евангелисты, апостолы. Я, правда, не настолько долго живу, чтобы мог похвастаться личным знакомством с ними... :)) | ||
Дмитрий 89 | Re: Бог. Віра. Церква [83] | [Ответить] |
Я православный христианин. | ||
Саня | Re: Бог. Віра. Церква [83] | [Ответить] |
1.Віруючий,православний християнин
2.Я відношу себе до тих людей, якій байдужа конфесійна приналедність храму. Переважно відвідую храми УПЦ КП,хоча повторюся,конфесійна приналежність-для мене не є принципова річ. 3.Що для мене віра? запитання складне. Це щось надприроднє,щось дуже складне.Можливо,це пошуки проблем буття...Відчув на собі неодноразово-після того,як побував у Храмі,відчуття на душі стає зовсім інше,особливе. |
[ Список тем | Создать тему ]