Памяти киевских трамваев:: Форумы::

ТРАМВАЙНЫЙ САЛОН
Светские беседы на околотрамвайные темы
Правила | ЧаВо | Новости ]

Список тем | Создать тему ]

0‒19 | 20‒39 | 40‒59 | 60‒87 | 88‒107 ] [ Все сообщения ]

KayRe: Бог. Віра. Церква [57][Ответить
[60] 2006-11-05 21:132 DenVol:
> Согласно законам Божьим относительно чисел, числа 3, 5, 7
являются святыми.
Да ушш... действительно суеверия. И Библия если и есть дома - то уж точно не читана. "Законы Божьи относительно чисел" - это что? Уж не четвертая ли книга Пятикнижия? :))))

Я_RRe: Бог. Віра. Церква [57][Ответить
[61] 2006-11-05 22:42Магия цифр... :-))))

ВладRe: Бог. Віра. Церква [47][Ответить
[62] 2006-11-05 23:09 Ніяких проблем! Нехай і зараз збираються по 8-12
> чоловік і дійсно ВИВЧАЮТЬ Біблію, співають псалми... а не
> лізуть в державні справи, у більшості своїй навіть не
> знаючи тієї Біблії - лише повисмикувані цитати, ті, на які
> їм вказали політизовані проповідники.
Вони і зараз збираються :) Але вже по декілька сотен. Ось, наприклад, моя бабуся прочитала Новий заповіт вже 13 разів. нажаль, я сам лише один раз. І дійсно може щось розказати.
А хіба Вам не страшно за те, що буде на тому світі?

СтефанRe: Бог. Віра. Церква [56][Ответить
[63] 2006-11-05 23:21> Имеется ввиду влияние настоящего на прошлое? В принципе
> наука это не запрещает,

Наука, как мы ее знаем — запрещает. Вместе с тем за примерами такого влияния далеко ходить не надо... они всем здесь прекрасно известны :-)

KayRe: Бог. Віра. Церква [56][Ответить
[64] 2006-11-05 23:282 Влад:
> Вони і зараз збираються :) Але вже по декілька сотен. Ось, наприклад, моя бабуся прочитала Новий заповіт вже 13 разів...
Ні, Новий Заповіт - це найлегший шматок... А от аби Старий, 13 разів і з повним розумінням, про що йдеться - оце вже серйозно... :))

> А хіба Вам не страшно за те, що буде на тому світі?
А хіба Вам не страшно за те, що є на цьому світі - завдяки, зокрема, і релігійній нетерпимості?
"Как страшно жить"... :))

Ночной_ДозорRe: Бог. Віра. Церква [63][Ответить
[65] 2006-11-06 00:42> Наука, как мы ее знаем — запрещает. Вместе с тем за
> примерами такого влияния далеко ходить не надо... они всем
> здесь прекрасно известны :-)

Что имеется ввиду понятно. А если вообще предположить такую модель: настоящее не статично, динамично же только прошлое. Можно ли это не то что бы опровергнуть, а доказать обратное?

Ночной_ДозорRe: Бог. Віра. Церква [63][Ответить
[66] 2006-11-06 00:44P.S. правка: "не статично" -> "статично".

P.P.S. Меня раньше очень забавляли подобные талончики выпадавшие из книги по ее прочтении.

СтефанRe: Бог. Віра. Церква [65][Ответить
[67] 2006-11-06 00:59> А если вообще предположить такую
> модель: настоящее статично, динамично же только прошлое.
> Можно ли это не то что бы опровергнуть, а доказать обратное?

Давай определение слова "динамично" в данном контексте — разберемся :-)

MishaRe: Бог. Віра. Церква [56][Ответить
[68] 2006-11-06 01:27> Имеется ввиду влияние настоящего на прошлое? В принципе
> наука это не запрещает, но для реализации нужно
> дейчтвительно быть Богом, способным просчитавать весь
> конечный мир в любой момент времени.
Будущего на настоящее.
Просчитывание мира вроде как невозможно, если верить квантовой механике.

Ночной_ДозорRe: Бог. Віра. Церква [67][Ответить
[69] 2006-11-06 02:37> Давай определение слова "динамично" в данном контексте —
> разберемся :-)

Общепринятая точка зрения - прошлое свершено. Независимо от нас и от того, что мы о нем знаем и думаем. А вот если это не так? Если прошлое совсем и нестабильно. Мы этого не можем определить, почувствовать. Нам оно, в любом случае, будет представляться монолитом по которому можно ползать, неспеша изучая. А если прошлое может меняться?

Ночной_ДозорRe: Бог. Віра. Церква [68][Ответить
[70] 2006-11-06 02:41> Будущего на настоящее.
> Просчитывание мира вроде как невозможно, если верить
> квантовой механике.

Ого. Настоящее напрямую влияет на будущее а вот есть ли обратная связь не знаю. В принципе, это то же самое, что и влияние настоящего на прошлое. Так вот, чисто теоретически, изменить прошлое можно только просчитав весть мир (если он конечен) в данный квант времени (если время имеет все же дискретную структуру).

Вых.Re: Бог. Віра. Церква [68][Ответить
[71] 2006-11-06 11:09Придбав нещодавно книжку, називається "Чому розкольницькі угруповання в Україні називаються неканонічними" (на тему ставлення Православної церкви до неканонічних церков) http://archiv.orthodoxy.org.ua/page-836.html. Під останніми розуміється УПЦ-КП та УАПЦ. Висновок з того такий: церква визнає не просто обряд, зроблений вірно "за формою", але, до того ж, його має робити священнослужитель, що "працює" в канонічній структурі - тобто, визнаній офіційно, і сформованій за встановленими правилами. Там половина брошурки відведена порушенням, що мали місце при формуванні структури УПЦ-КП; і лише пара абзаців стосувалася ставленню до вірян УПЦ-КП. Цитую ctrl/c + ctrl/v:
По-перше... “ієрархи” цих угрупувань позбавлені благодаті священства, тобто священного сану, а ті, що “рукопокладені” ними і взагалі його ніколи не мали, то всі чинопослідування “священнодій”, які ними звершуються, є недійсними і представляють собою лише форму, не наповнену змістом. Таким чином, замість Таїнства Хрещення, яке вводить нас в Церкву, відбувається купання, замість Спасительних Таїн Тіла і Крові Христових, які єднають нас з Богом та роблять причасниками вічного життя, ошуканим людям подаються лише вино і хліб. Замість подання через Таїнство Миропомазання всеукріпляючої Благодаті Духа Святого, відбувається лише помазання пахучим маслом. Замість законного шлюбу молоді люди ведуться розкольницькою “ієрархією” до неосвяченого Церквою співжиття. Залишаються без церковного погребіння та заупокійної молитви померлі.
Розуміє це в своїй більшості і розкольницьке духовенство, однак не завжди сміливо говорить про це своїй пастві. Непоодинокими є випадки, коли Таїнства, що стосуються них самих, а також рідних та близьких, вони приймають подалі від місця свого служіння в канонічній Українській Православній Церкві під виглядом звичайних мирян.
По-друге, ті, хто звертаються до лжепастирів, окрім того, що в дійсності не отримують просимого, самі грішать проти Церкви, перетворюючись із потерпілих в співучасників злочину проти Бога та самих себе. Так, згідно з 10-м Апостольським правилом, “якщо хтось з відлученим від церковного спілкування помолиться, якщо це буде навіть і в будинку, той да буде відлучений”.

ВладRe: Бог. Віра. Церква [64][Ответить
[72] 2006-11-06 23:28> 2 Влад: > Вони і зараз збираються :) Але вже по декілька
> сотен. Ось, наприклад, моя бабуся прочитала Новий заповіт
> вже 13 разів... Ні, Новий Заповіт - це найлегший шматок...
Новий Заповіт був написаний після приходу на землю Іісуса! Були "подкоректовані" нові заповіді, тепер вже не було заповіді "ОКО за ОКО" та "ЗУБ ЗА ЗУБ". Саме тому треба читати Новий заповіт в першу чергу, бо лише у ньому знаходяться нові закони на цій > А хіба Вам не страшно
> за те, що буде на тому світі? А хіба Вам не страшно за те,
> що є на цьому світі - завдяки, зокрема, і релігійній
> нетерпимості? "Как страшно жить"... :))
Релігійна нетерпимість визвана насмперед - політиками для задоволення своїх власних потреб, вони її пропрогують і зтикають народи. А людина, що справді вірує ніколи не буде зневажати іншу точку зору людини на релігію. Бо одна з основних заповідей "Возлюби ближного свого, як самого себе".
Треба менше дивитись ТВ і не споживати те, що подають з екрану.

KayRe: Бог. Віра. Церква [64][Ответить
[73] 2006-11-07 00:10> 2 Влад:
> Треба менше дивитись ТВ і не споживати те, що подають з екрану.
Вот чего-чего, а ТВ не смотрю, и зомбоящика у меня нету ваще...

> Новий Заповіт був написаний після приходу на землю Іісуса! Були "подкоректовані" нові заповіді, тепер вже не було заповіді "ОКО за ОКО" та "ЗУБ ЗА ЗУБ". Саме тому треба читати Новий заповіт в першу чергу...
"Не думайте, что Я пришел нарушить закон или пророков; не нарушить пришел Я, но исполнить. Ибо истинно говорю вам: доколе не прейдет небо и земля, ни одна иота или ни одна черта не прейдет из закона, пока не исполнится все".
Мф. 5: 17-18
Учите матчасть... :))

ДарницькийRe: Бог. Віра. Церква [52][Ответить
[74] 2006-11-07 11:42> Пока что наука не объясняет причиннл-следственную связь в
> обратном направлении времени.
Щось там у квантовій фізиці є таке...

ДарницькийRe: Бог. Віра. Церква [52][Ответить
[75] 2006-11-07 11:48"Но вот увидев нарушения причинно-следственной связи в очень серьёзной ситуации, понял, что есть не только материальное."
--
Детальніше прошу, якщо можна...

MishaRe: Бог. Віра. Церква [75][Ответить
[76] 2006-11-07 11:51> Детальніше прошу, якщо можна...
Не - там было очень неприятно всё. Но совпадений таких не бывает - я однозначно узнал о событии раньше, чем оно произошло, и даже, очевидно, повлиял на него, не имея совершенно никакой возможности это сделать.

ДарницькийRe: Бог. Віра. Церква [75][Ответить
[77] 2006-11-07 12:20Хм...
Одній рідній мені людині наснився сон - про те, що буде вдень. Збулось!
Наснилась неприємна подія. В деталях. Саме так, як і трапилось. Ніякої можливості змінити щось не було, бо на той момент уже вона (подія) була детермінована попередніми подіями.
А ще... А, досить і цього!

MishaRe: Бог. Віра. Церква [75][Ответить
[78] 2006-11-07 14:02Вот что-то вроде того и было.

Вячеслав РассыпаевRe: Бог. Віра. Церква [75][Ответить
[79] 2006-11-07 14:55Между прочим, единственное животное, которое не плакало, когда умер Будда, - это...
http://alesk.pp.ru/gallery/data/media/12/DSCF0958.JPG

ВладRe: Бог. Віра. Церква [73][Ответить
[80] 2006-11-07 23:21 "Не думайте, что Я пришел нарушить
> закон или пророков; не нарушить пришел Я, но исполнить. Ибо
> истинно говорю вам: доколе не прейдет небо и земля, ни одна
> иота или ни одна черта не прейдет из закона, пока не
> исполнится все". Мф. 5: 17-18 Учите матчасть... :))
Не розумію, до чого тут це?

KayRe: Бог. Віра. Церква [73][Ответить
[81] 2006-11-08 12:402 Влад:
> "Не думайте, что Я пришел нарушить закон или пророков; не нарушить пришел Я, но исполнить. Ибо истинно говорю вам: доколе не прейдет небо и земля, ни одна иота или ни одна черта не прейдет из закона, пока не исполнится все". Мф. 5: 17-18
> Учите матчасть... :))
> Не розумію, до чого тут це?

Як звуться перші п'ять книг Біблії разом - знаєте? Що далі йде за цитатою - читали?
> Новий Заповіт був написаний після приходу на землю Іісуса! Були "подкоректовані" нові заповіді, тепер вже не було заповіді "ОКО за ОКО" та "ЗУБ ЗА ЗУБ".
Саме перед цим "коригуванням" Іісус і вимовив той самий дисклеймер, що я процитував вище.

> Саме тому треба читати Новий заповіт в першу чергу, бо лише у ньому знаходяться нові закони...
Це Ви розкажіть не мені, а "істинно віруючим" православнозалежним, які Вам будь-де і будь-коли і Левіт із Числами процитують, і про Содом із Гоморрою разом із Всесвітнім потопом розкажуть...

ВладRe: Бог. Віра. Церква [81][Ответить
[82] 2006-11-08 18:03> 2 Влад: > "Не думайте, что Я пришел нарушить закон или
> пророков; не нарушить пришел Я, но исполнить. Ибо истинно
> говорю вам: доколе не прейдет небо и земля, ни одна иота
> или ни одна черта не прейдет из закона, пока не исполнится
> все". Мф. 5: 17-18 > Учите матчасть... :)) > Не розумію, до
> чого тут це? Як звуться перші п'ять книг Біблії разом -
> знаєте?
Як? Мається на увазі книга 4-рьох пророків та книга Диянь апостолів?
Що далі йде за цитатою - читали?
Зараз поліз... Треба було казати на початку, а то я гадав що Ви саме це мали на увазі :-)
"Вы слышали, что сказано: "око за око и зуб за зуб". А Я говорю вам: не протився злому. Но кто ударит тебя в правую щеку твою, обрати к нему и другу;"
Мф. 5: 38-39
Були
> "подкоректовані" нові заповіді, тепер вже не було заповіді
> "ОКО за ОКО" та "ЗУБ ЗА ЗУБ". Саме перед цим "коригуванням"
Це Ви розкажіть не
> мені, а "істинно віруючим" православнозалежним, які Вам
> будь-де і будь-коли і Левіт із Числами процитують, і про
> Содом із Гоморрою разом із Всесвітнім потопом розкажуть...
Та я не Вам кажу! А висловив свою думку. Вони також мають право мати свою власну точку зору з цієї теми.

KayRe: Бог. Віра. Церква [81][Ответить
[83] 2006-11-08 21:042 Влад:
> Не розумію, до чого тут це?
> Як звуться перші п'ять книг Біблії разом - знаєте?
> Як? Мається на увазі книга 4-рьох пророків та книга Диянь апостолів?
Господи ж ты, Боже мой... Библия - это Библия, а Новый Завет - лишь малая ее часть. Первые пять книг Библии, Пятикнижие Моисеево, зовется книгами Закона, в иудаизме - Тора. Соответственно, "Не думайте, что Я пришел нарушить закон или пророков; не нарушить пришел Я, но исполнить" не дает нам расслабиться после нижеследующего за этим текста.
Кстати, что это за "книга 4-рьох пророків"? :))

ВладRe: Бог. Віра. Церква [83][Ответить
[84] 2006-11-08 23:14
> Кстати, что это за "книга 4-рьох пророків"? :))
Я гадав, що це книга від Матфея, Марка, Луки та Іоана. Ви ж більше прожили, тому й повинні мені розповісти :-)

KayRe: Бог. Віра. Церква [83][Ответить
[85] 2006-11-09 02:39Это не пророки, а евангелисты, апостолы. Я, правда, не настолько долго живу, чтобы мог похвастаться личным знакомством с ними... :))

Дмитрий 89Re: Бог. Віра. Церква [83][Ответить
[86] 2007-03-22 20:21Я православный христианин.

СаняRe: Бог. Віра. Церква [83][Ответить
[87] 2007-03-23 13:511.Віруючий,православний християнин
2.Я відношу себе до тих людей, якій байдужа конфесійна приналедність храму. Переважно відвідую храми УПЦ КП,хоча повторюся,конфесійна приналежність-для мене не є принципова річ.
3.Що для мене віра? запитання складне. Це щось надприроднє,щось дуже складне.Можливо,це пошуки проблем буття...Відчув на собі неодноразово-після того,як побував у Храмі,відчуття на душі стає зовсім інше,особливе.

0‒19 | 20‒39 | 40‒59 | 60‒87 | 88‒107 ] [ Все сообщения ]

Список тем | Создать тему ]

Новое сообщение   [Поддерживаются: <a><b><u><i><tt><pre><s><small><sub><sup>]

Автор:
Электронный адрес:
Тема сообщения:
 Отправлять ответы на указанный электронный адрес

SMForum v1.30 2011-11-16 © Stefan Mashkevich 2002‒2011