[ Список тем | Создать тему ]
[ 0‒19 ]
Влад | Реальні проблеми українського народу і їх вирішення | [Ответить] |
Пропоную у цій темі обговорювати проблеми та шляхи їх вирішення, котрі стосуються кожного українця у його повсягденному житті, а не надумані політиками. На мій погляд вони такі:
1) МЕДИЦИНА. Про цей аспект говорити не треба, українська медицина говорить сама за себе :( . Мені, та гадаю й іншим користувачам форуму, буде цікаво дізнатися про ваші пропозиції щодо реформування системи охорони здоров"я в Україні. Хотілося б почути недоліки й переваги ЗАКОРДОННОЇ медицини, почути про СТРАХОВУ медицину у Європі, Америці. Можливо саме вона підниме якість мед. обслуговування в Україні. Далі буде... | ||
Зигфрид | Re: Реальні проблеми українського народу і їх вирішення | [Ответить] |
Хм... мій батько 5 років працював в одному американському університеті, у зовсім не дорогому штаті (НЙ).
Йому було дешевше прилетіти сюди і вилікувати зуба тут, аніж лікувати його там ІЗ ТІЄЮ Ж ЯКІСТЮ Є питання? | ||
НИКОЛАЙ | Re: Реальні проблеми українського народу і їх вирішення | [Ответить] |
Медицина... это интересно.
Расскажу маленькую историю из своей жизни связанной с медициной. В апреле этого года я перенёс операцию по удалению жолчного пузыря, это в прочем ни кому не интересно, другое я после операции лежал сутки в реанимации , в реанимацию родственников не пускают, зато мухи летают с комарами- это стерильность . После этого я лежал в палате на первом этаже , проходной двор я бы сказал , лазят по палатах совсем посторонние лица продают всё что угодно и водку тоже, ходят криминальные лица воруют вещи больных кто забыл закрыть палату на ключ вот это охрана , вот это порядок. Больница это имеет сертификат качества обслуживания, это больница №8 На счёт обслуживания мед персаналом, мне нечего сказать плохого очень порядочные и знающие свою работу специалисты, может быть за 2 т. гривен это стоит , а ? | ||
Олександр Ільченко | Re: Реальні проблеми українського народу і їх вирішення [1] | [Ответить] |
> Хм... мій батько 5 років працював в одному американському
> університеті, у зовсім не дорогому штаті (НЙ). > Йому було дешевше прилетіти сюди і вилікувати зуба тут, > аніж лікувати його там ІЗ ТІЄЮ Ж ЯКІСТЮ > Є питання? В Німеччині зовсім інша ситуація. Медицина тут страхова. Я, коли сюди потрапив, декілька місяців ходив до зубного лікаря один раз на тиждень, як на роботу. Вилікував всі зуби, все, що накопичилося за декілька років в Україні. Все це не коштувало мені ні пфенінга (не враховуючи оплати страховки, яка для всіх обов"язкова). Це, якщо послугу страховка покриває. Практично всі звичайні стоматогогічні операції страховка покриває: обслідування; знеболення, сверлення, чищення каналів, видалення зубних нервів, пломбування, ренген, полірування, видалення зубів. Протезування страховка не покриває, або покриває частково і воно коштує дорго. Взагалі страхування в Німеччині обов"язкове (для людей з річним прибутком до 47.250 €). Існують 2 види лікарняних кас (страхових компаній, які страхують здоров"я): gesetzliche Krankenkassen (законні лікарняні каси) та private Krankenkassen (приватні лікарняні каси). Законні лікарняні каси повинні надавати послуги відповідно до Sozialgesetzbuch (Збірник соціальних законів). Тобто не має значення, в якій касі страхуватися, набір гарантованих законом послуг в них однаковий. Але, для залучення клієнтів, кожна каса має додаткові послуги. Це можуть бути бонуси для людей, які слідкують за здоров"ям та регулятно відвідують лікаря для огляду. Або надаються додаткові страхування, наприклад, для протезування зубів або виготовлення окулярів. Або для людей, які ведуть здоровий образ життя (не курять, не мають зайвоі ваги, займаються спортом, відвідують курси здоров"я, які організують каси) плата за страхування може бути зменшена і т.п. В законних касах безкоштовно страхуються члени сім"ї застрахованоі людини. Плата за страхування в законній лікарняній касі складає 12-14% від доходу, на який сплачуються внески в фонд соціального страхування. На відміну від законних лікарняних кас, приватні лікарняні каси: - встановлюють страхові внески не як процент від доходу, а вираховують відповідно до факторів ризику захворювання клієнта (вік, стать, професія, стан здорорв"я); - можуть покривати як повністю кошти, пов"язані з захворенням, так і частково (застрахована людина покриває частину цих коштів - або процентуально, або до визначеноі межі); - Кожна людина страхується окремо (навіть члени одної сим"ї). Людина, річний прибуток яких становить менше, ніж 47.250 €, підлягає обов"язковому мед. страхуванню. В цілому подібна система, на мій погляд, працює непогано, хоча й має деякі недоліки. Наприклад, ціни (повні ціни, не включаючи відшкодування, яке виплачує лікарняна каса) занадто завищені. Це стосується як медикаментів, так і послуг лікарів. Людям, за яких платить лікарняна каса, все рівно, коштують ліки 10 чи 100 євро, коштує ренген 15 чи 150 Євро. Це призводить до того, що ціни на послуги та ліки, які не покриваються медичною страховкою, також дещо завищені. Деякі лікарі затягують лікування або вибирають метод лікування, розрахований на більше відвідувань хворим лікаря, тому що це приносить більше грошей, а хворому все рівно, бо він за це нічого не платить (страховку не враховуємо, бо її платять всі). Деякі люди також зловживають цим та бігають до лікаря після кожного чиху та кашлю. Крім того, на мій погляд, лікарняні каси не всі кошти використовують за призначенням. Наприклад, стадіон у Мюнхені, на якому відбувались декілька ігор минулого чемпіонату світу з футболу називається Allianz-Arena. Allianz - одна з найбільших страхових концернів в світі, стадіон побудовано на його кошти. Будування стадіонів не є необхідним для страхових компаній, тим більше, що в Мюнхені вже є Олімпійський центр, на якому можливо було провести ці ігри. Можливо, реконструювавши його. Та ж AOK будує в кожносму більш-менш великому місті величезні офіси з скла й бетону, в які більша частина їх клієнтів заходить лише раз в житті, щоб укласти угоду страхування. На мій погляд, в Україні необхідно будувати соціальну державу, складовою частиною якої є страхова медицина. При цьому необхідно врахувати досвід інших країн, створити відповідну законодавчу базу. Думаю, що краще, щоб кожний платив обов"язкові страхові внески, а в випадку захворювання не мав проблем з тим, де взяти гроші на ліки та лікування. Завдяки страховій медицині можливо буде підняти зарплатню лікарям, закупити сучасну мед. техніку, відремонтувати лікарні. Статті про лікарняні каси (на німецькій мові): http://de.wikipedia.org/wiki/Gesetzliche_Krankenversicherung http://de.wikipedia.org/wiki/Private_Krankenversicherung Перекладач тут (нажаль, зараз не працює): http://www.translate.ru/srvurl.asp?lang=ru | ||
Влад | Re: Реальні проблеми українського народу і їх вирішення [1] | [Ответить] |
Дякую Олександре за вичерпну інформацію! Тобто, якя зрозумів, у Німеччині є 2 види страхуваняя: державне та приватне. Державне є обов язковим. Чи не так? Як там борються з корупцією у мед закладах? | ||
Viewer | Re: Реальні проблеми українського народу і їх вирішення [1] | [Ответить] |
Описання німецької системи цікаве. Але я не зовсім розумію, який сенс у всій цій вовтузні з обов'язковими страховками? Краще просто бюджетна медицина, як у нас. | ||
Viewer | Re: Реальні проблеми українського народу і їх вирішення [3] | [Ответить] |
> Деякі лікарі затягують лікування або вибирають метод
> лікування, розрахований на більше відвідувань хворим > лікаря, тому що це приносить більше грошей, а хворому все > рівно, бо він за це нічого не платить (страховку не > враховуємо, бо її платять всі). При бюджетній медицині ми не маємо таких недоліків. Лікарь одержує зарплату за тарифною ставкою та преміальні. І все. > Деякі люди також > зловживають цим та бігають до лікаря після кожного чиху та > кашлю. Це, щоправда, може бути і за нашої системи. > Завдяки страховій медицині можливо буде підняти зарплатню > лікарям, закупити сучасну мед. техніку, відремонтувати > лікарні. Все це можна зробити і якщо виділяти на медицину досить грошей з бюджету. Впроваджувати страхування зовсім необов'язково. | ||
Дарницький | Re: Реальні проблеми українського народу і їх вирішення [3] | [Ответить] |
Хе-хе...
Такі глобальні теми обговорюються на http://www.kraina.org.ua/ )) | ||
Влад | Re: Реальні проблеми українського народу і їх вирішення [5] | [Ответить] |
> Описання німецької системи цікаве. Але я не зовсім розумію,
> який сенс у всій цій вовтузні з обов'язковими страховками? > Краще просто бюджетна медицина, як у нас. Бюджетна медицина можлива лише при соціалістичному устрої. Як це було при Радянському союзі. Зараз така медицина працює на Кубі. Але ж Україна не є соц. державою. Я на всі 100% за страхову медицину, бо усі ті побори у наших лікарнях мене вже дістали!!! А наші політики замість вирішення цих проблем займаються невідомо чим! | ||
Влад | Re: Реальні проблеми українського народу і їх вирішення [5] | [Ответить] |
Нажаль, нас більше турбують дрібні проблеми, котрі особисто не торкаються людини (проблема вступу чи не вступу до НАТО та інші), :((( | ||
Ночной_Дозор | Re: Реальні проблеми українського народу і їх вирішення [5] | [Ответить] |
Я представляю как будет выглядеть мед. страхование на нашей ниве. Достаточно сравнить аналогичный сервис "здесь" и "там" на примере автостраховки. | ||
Стефан | Re: Реальні проблеми українського народу і їх вирішення [5] | [Ответить] |
А расскажите об автостраховке "здесь" (то бишь "там" :-) | ||
Ночной_Дозор | Re: Реальні проблеми українського народу і їх вирішення [11] | [Ответить] |
> А расскажите об автостраховке "здесь" (то бишь "там" :-)
У меня ее нет. Это обычное надувательство в привычном для нас стиле "трастов" (или как они назывались) - собрать по максимуму и ничего, никому не платить. Судите сами, отчисления по выплатам отечественных страховах компаний не более 7%. Я слышал и "там" страховые компании поругивают за жадность, но все же цифрв там другие. А как работет страховка "там" видел сам. Ванкувер. За рулем был не я а товарищ. На прекрестке в переднее крыло вьезжает какой-то блэк. Надо сказать у них на многих перекресках нет никаких светофоров. Тут же появляется полиция, которой обычно нигде не видно. О чем был разговор особо не слушал. Обменялись координатами страховых компаний. На все ушло минут 15-20. Все последующие процедуры ведут между собой сами компаниями. В течении недели крыло и что то там по мелочевке было заменено. Кстати установление виновника простая формальность. У товарища оказался стаж больше - значит он прав). Но это не имеет особого значения и представляет интерес только для компаний. Ну а мы получили еще и бонус. Канистру какой-то мазуты. Так вот если кто-то думает, что "наша" страховая медицина будет аналогом "той", то это у меня вызывает большой скепсис. Если оторвет руку, придется каждый год собирать пачку справок из всех органов, что она еще не отросла. | ||
НИКОЛАЙ | Re: Реальні проблеми українського народу і їх вирішення [11] | [Ответить] |
У нас тоже такое практикуется. | ||
Олександр Ільченко | Re: Реальні проблеми українського народу і їх вирішення [4] | [Ответить] |
> Дякую Олександре за вичерпну інформацію! Тобто, якя
> зрозумів, у Німеччині є 2 види страхуваняя: державне та > приватне. Приблизно так, але за законом "Die Krankenkassen sind rechtsfähige Körperschaften des öffentlichen Rechts mit Selbstverwaltung." - лікарняні каси є правоздатними об"єднаннями суспільного права з самоуправлінням. Тобто вони не управляються державою. > Державне є обов язковим. Чи не так? Обов"язковим є лікарняне страхування. Але людина сама визначає (за винятком деяких особливих випадків), в якій лікарняній касі страхуватися - в законній чи приватній. > Як там > борються з корупцією у мед закладах? Лікар має високу заробітну плату і не буде ризикувати втратити робоче місце. Пацієнт має можливість піти до будь-якого лікаря або лікарні за своїм вибором. Тобто відсутня одна з умов корупції - дефіцит. | ||
Ночной_Дозор | Re: Реальні проблеми українського народу і їх вирішення [14] | [Ответить] |
> > Як там
> > борються з корупцією у мед закладах? А что это за явление? Может имеются ввиду не медучреждения а какие-то организации? > Лікар має високу заробітну плату і не буде ризикувати > втратити робоче місце. Пацієнт має можливість піти до > будь-якого лікаря або лікарні за своїм вибором. Тобто > відсутня одна з умов корупції - дефіцит. | ||
Тимофей Беспятов | До речi... | [Ответить] |
Кто хочет подискутировать по теме, можно сюда:
http://www.kraina.org.ua/ua/ Честно говоря, подробно не изучал, но... кто что скажет? | ||
НИКОЛАЙ | Re: До речi... [16] | [Ответить] |
> Кто хочет подискутировать по теме, можно сюда:
> http://www.kraina.org.ua/ua/ Честно говоря, подробно не > изучал, но... кто что скажет? !!! это понятно , они наворотят!!! | ||
Влад | Re: До речi... [16] | [Ответить] |
> Кто хочет подискутировать по теме, можно сюда:
> http://www.kraina.org.ua/ua/ Честно говоря, подробно не > изучал, но... кто что скажет? Там якійсь форум нестандартний. А сайт той створено лише для розкрутки Леді Ю. У її блока навіть програми немає, що тут казати про РЕАЛЬНІ проблеми. | ||
Женя | Re: Реальні проблеми українського народу і їх вирішення [8] | [Ответить] |
> > Описання німецької системи цікаве. Але я не зовсім
> розумію, > який сенс у всій цій вовтузні з обов'язковими > страховками? > Краще просто бюджетна медицина, як у нас. > Бюджетна медицина можлива лише при соціалістичному устрої. > Як це було при Радянському союзі. Зараз така медицина > працює на Кубі. Але ж Україна не є соц. державою. Я на всі > 100% за страхову медицину, бо усі ті побори у наших > лікарнях мене вже дістали!!! А наші політики замість > вирішення цих проблем займаються невідомо чим! Як же це не зрозумiло, що без знання мови кожним украiнцем нормально працююча медицина в краiнi неможлива??? |
[ Список тем | Создать тему ]