[ Список тем | Создать тему ]
[ 0‒19 | 20‒39 | 37‒56 ] [ Все сообщения ]
Михаил_Ку | К вам едет П. Еленин! | [Ответить] |
Только что сообщили, что Борис Березовский собрался обосноваться в Киеве - ему "нравится Украина своей культурной близостью к России".
Первая (лично моя) ассоциация - фраза тов. Федосова, сказанная, правда, по поводу другого товарища - > Только осторожно, без намордника не оставлять и с рыскала не спускать! | ||
no_rem | Re: К вам едет П. Еленин! | [Ответить] |
Забавно, а всех наших опальных деятелей по традиции прописывают в Москве | ||
Misha | Re: К вам едет П. Еленин! | [Ответить] |
А потом приедет Паша Лазаренко :) | ||
Ночной_Дозор | Re: К вам едет П. Еленин! | [Ответить] |
Забавная компания для зоопарка будет. | ||
no_rem | Re: К вам едет П. Еленин! | [Ответить] |
http://www2.pravda.com.ua/archive/2005/january/28/news/35.shtml
Російський олігарх Борис Березовський, який перебуває в еміграції у Великобританії, заявляє про бажання переїхати в Київ. Про це він повідомив в інтерв'ю, опублікованому виданням "Газета.ру" в п’ятницю. "Я офіційно заявляю, що хочу переїхати в Україну й зроблю це найближчим часом. Протягом найближчих місяців, сподіваюся, переїду", - заявив Березовський. "Я ж вимушений емігрант, мене ж вимушено випхали. І я хочу жити в тому середовищі, у якій виріс. Я хочу жити ближче до Москви й до тієї культури, у якій я виріс", - сказав він, додавши, що це рішення є не політичним, не економічним, а "чисто емоційним". На питання про те, чи не боїться він, що українська влада видасть його Росії, Березовський відповів: "Є Женевська конвенція про політичних біженців. Цю конвенцію підписало багато країн, у тому числі Україна. Я одержав офіційно у Великобританії статус біженця. і, у принципі, маю право приїжджати в будь-яку країну, яка підписала цю конвенцію й бути гарантованим у тому, що мене не екстрадують у ту країну, яка неправомірно, а це визнав лондонський суд, переслідує мене за політичними мотивами". "Тому коли я приїду в Україну, у місцевої влади з'явиться вибір - або порушити Женевську конвенцію й видати мене Росії, або не порушувати й підтвердити слова президента Ющенка, що вони дійсно збираються будувати демократичну державу", - додав Березовський. Він також повідомив, що його дружина літала на інавгурацію президента Ющенка. У той же час Березовський сказав, що жодних переговорів про гарантії йому з боку нової влади не було. "Більше того, я не хочу цих переговорів. Я хочу поставити їх перед фактом, і нехай вони вирішують - чи дотримуються вони тих декларацій, які заявили, або вони йдуть на поводу в Кремля", - сказав він. На питання про те, як може відбитися його переїзд у Київ на відносинах правоохоронних органів України й Росії, з врахуванням того, що на приклад, в Україні всі кримінальні справи проти Тимошенко були закриті, а Російська генпрокуратура продовжує її "справу", Березовський заявив, що "раніше в Україні була корумпована влада, яка виконувала замовлення колишнього українського президента". "Вона, у такий спосіб копіюючи те, що робить Путін у Росії, боролася зі своїми політичними опонентами. Це рішення означає, що прокуратура, як і має бути, перетворюється в незалежний від виконавчої влади орган", - сказав він. У той же час Березовський припустив, що Устинов буде робити те, що йому скаже Путін, оскільки в Росії прокуратура - інструмент Кремля. "Раніше прокуратури українська і російська працювали в унісон. Ви замовили - ми виконали й навпаки", - сказав Березовський. | ||
Вячеслав Вятченко | Re: К вам едет П. Еленин! | [Ответить] |
А пускай едет. Англия - страна свободная, и ее граждане на свой страх и риск могут ездить куда захотят. | ||
Dim | Re: К вам едет П. Еленин! | [Ответить] |
Почувствовал передел собственности... | ||
Стефан | Re: К вам едет П. Еленин! [4] | [Ответить] |
> "Більше того, я не хочу цих переговорів. Я хочу поставити
> їх перед фактом, Такая мелочь, как то, что он должен попросить у Украины вид на жительство, в расчет не берется? :-) | ||
no_rem | Re: К вам едет П. Еленин! [4] | [Ответить] |
А статус беженца временный и обязательно должен логически перерости в статус гражданина (или экстрадицию)? Т.е. он не сможет жить в Украине в существующем статусе беженца сколько душе угодно? | ||
Сергей Федосов | Re: К вам едет П. Еленин! [4] | [Ответить] |
Не обязательно. В США у многих польских беженцев так возникли проблемы, когда "Солидарность" пришла к власти.
Насчёт автоматического гражданства не знаю, мне пока вспомнилась только одна страна, которая так его даёт - Израиль. Почти во всех странах для вступления в гражданство нужно подать соответствующее заявление. И даже постоянный иммиграционный статус не обязательно вечный, в США например, грин-карта действительно только десять лет, потом надо продлевать. | ||
Стефан | Re: К вам едет П. Еленин! [4] | [Ответить] |
Даже о получении статуса беженца в Украине ему все равно придется просить Украину. То, что его признаёт беженцем какая-то другая страна, это личное дело его и той страны.
(Если, конечно, Украина и Англия не договорились иначе, но что-то я сильно сомневаюсь.) | ||
Стефан | Re: К вам едет П. Еленин! [9] | [Ответить] |
> Насчёт автоматического гражданства не знаю, мне пока
> вспомнилась только одна страна, которая так его даёт - > Израиль. Почти во всех странах для вступления в гражданство > нужно подать соответствующее заявление. Как ни странно, "почти автоматически" дает гражданство Франция — в случае брака с французским гражданином (-кой). Не знаю, нужно ли подавать заявление, но, во всяком случае, это достаточно "автоматично" с точки зрения США, т.к. американское гражданство в этом случае у человека не отбирают. | ||
no_rem | Re: К вам едет П. Еленин! [10] | [Ответить] |
> Даже о получении статуса беженца в Украине ему все равно
> придется просить Украину. То, что его признаёт беженцем > какая-то другая страна, это личное дело его и той страны. > (Если, конечно, Украина и Англия не договорились иначе, но > что-то я сильно сомневаюсь.)? А как же этот абзац тогда? "Є Женевська конвенція про політичних біженців. Цю конвенцію підписало багато країн, у тому числі Україна. Я одержав офіційно у Великобританії статус біженця. і, у принципі, маю право приїжджати в будь-яку країну, яка підписала цю конвенцію й бути гарантованим у тому, що мене не екстрадують у ту країну, яка неправомірно, а це визнав лондонський суд, переслідує мене за політичними мотивами". | ||
Сергей Федосов | Re: К вам едет П. Еленин! [9] | [Ответить] |
Американское гражданство не отбирают в любом случае. Даже добровольное принятие иностранного гражданства (не говоря уж об автоматическом присвоении) не влечёт автоматической утраты американского, хотя и является основанием для возможного возбуждения такого тела. | ||
Сергей Федосов | Re: К вам едет П. Еленин! [9] | [Ответить] |
Очевидно, Женевская конвенция гарантируют невыдачу приехавшего в данную страну беженца стране, которая его преследует, но вовсе не является основанием признания его беженцем у себя. | ||
no_rem | Re: К вам едет П. Еленин! [9] | [Ответить] |
Ааа... Действительно. Теперь вижу разницу. Тогда и правда странное заявление | ||
Стефан | Re: К вам едет П. Еленин! [14] | [Ответить] |
> Очевидно, Женевская конвенция гарантируют невыдачу
> приехавшего в данную страну беженца стране, которая его > преследует, но вовсе не является основанием признания его > беженцем у себя. А "имею право приезжать в какую угодно страну" должно было бы звучать как "могу приезжать в какую угодно страну, которая пожелает пустить меня к себе". | ||
no_rem | Re: К вам едет П. Еленин! [14] | [Ответить] |
Ну и дайджест по теме...
http://www2.pravda.com.ua/archive/2005/january/29/news/3.shtml Президент України Віктор Ющенко обіцяє вчинити у питанні Бориса Березовського відповідно до закону. Під час прес-конференції у Давосі щодо намірів Березовського проживати в Україні Ющенко сказав, що "не ознайомлений у деталях в цьому питанні". "Ми будемо поступати відповідно до національних і міжнародних законів. І в цьому питанні теж", - сказав Ющенко. http://www2.pravda.com.ua/archive/2005/january/29/news/11.shtml Міністерство закордонних справ заявляє, що олігарх Борис Березовський не звертався в консульські установи України з приводу оформлення візи для в'їзду в Україну. При цьому прес-служба МЗС нагадала, що "у випадку наявності в зазначеної особи діючого паспорта громадянина Російської Федерації, він може скористатися правом безвізового в'їзду в Україну відповідно з положенням діючої україно-російської міжурядової угоди про безвізові поїздки громадян". Нагадаємо, що Березовський емігрував з Росії у Великобританію, де попросив політичного притулку. Його прохання було задоволено. http://www2.pravda.com.ua/archive/2005/january/29/news/18.shtml Бізнесмен Борис Березовський говорить, що в його бажанні приїхати на Україну немає підступних задумів й обіцяє заздалегідь повідомити дату приїзду. "Я туди їду, тому що давно не був у Росії, давно не був у Києві. Я їду туди, тому що скучив, і рішення про те, буду я туди переїжджати чи не буду, ухвалюватиму потім. Головне рішення, що я ухвалив - це поїхати туди зараз", - розповів бізнесмен в інтерв'ю Говорячи про строки поїздки, він відзначив, що вона відбудеться "протягом місяця". "Всі дії будуть абсолютно відкритими і ясними, а не так, як їх подають, як якийсь підступний задум. Я привселюдно оголосив, що я поїду, і якщо я поїду, я заздалегідь вас сповіщу про дату, коли я поїду", - сказав опальний олігарх. Відповідаючи на запитання про те, чи не збирається він брати участь у політичному житті України або займатися там медіа-бізнесом, Березовський сказав: "У політичному житті брати участь точно ніяких планів немає, а що стосується бізнесу, то на сьогоднішній день в Україні в мене немає жодного бізнесу, а буде чи ні - стане ясно після того, як я розберуся в тому, що там відбувається". На питання, чи мають відношення до приїзду бізнесмена на Україну новий президент Віктор Ющенко або в.о. прем'єр-міністра Юлія Тимошенко, Березовський відповів: "Жодних запрошень від них не надходило, я повідомив їх через засоби масової інформації". При цьому, за його словами, "думати про подібну поїздку стало можливим тільки після переобрання Ющенка, тому що Ющенко оголосив про те, що він буде будувати демократичну державу, що буде керуватися нормами закону, а не нормами рекету". Березовський не боїться, що його поїздка може поставити під погрозу його статус біженця, і Росія може зажадати його видачі. "Я одержав політичний притулок відповідно до Женевської конвенції про політичних біженців, яку підписала в тому числі й Україна, тому не бачу жодних підстав для побоювань", - підкреслив підприємець. За його словами, "Росія може скільки завгодно вимагати видачі, але я вважаю, що Україна - демократична держава, яка зокрема зобов'язана захищати закон, і закон на моїй стороні, і мені здається, що демократична Україна не може йти на приводу у російської влади". Відповідаючи на запитання про те, як ставиться родина олігарха до його рішення, Березовський сказав: "Справа в тому, що моя дружина їздила туди на інаугурацію Ющенка, і їй там сподобалося. Що стосується дітей, ми рішення ще не ухвалили". У відповідь на прохання кореспондента РІА "Новини" уточнити, по яких документах й у якому юридичному статусі Березовський поїде в Київ, він сказав: "Я доручив своїм адвокатам з'ясувати всі юридичні проблеми, пов'язані з моєю поїздкою на Україну, вони зараз це й роблять". Восени 2003 року російський бізнесмен Березовський, проти якого Генеральною прокуратурою Росії порушена кримінальна справа за статтею 147 частина 3 КК РСФСР (шахрайство за обтяжуючих обставин), одержав політичний притулок у Великобританії. У грудні того ж року йому був виданий документ для поїздок на ім'я Платона Єлєніна. 23 січня бізнесменові виповнилося 59 років. | ||
Сергей Федосов | Re: К вам едет П. Еленин! [14] | [Ответить] |
Кто такие Березовский и Еленин и почему к ним такое внимание? | ||
no_rem | Re: К вам едет П. Еленин! [18] | [Ответить] |
Чем отличаются Березовский от Федосова? Федосов - это группа лиц под одним именем, а Березовский - одно лицо с комплектом имен :-) И Платон Еленин - это его нынешнее имя... |
[ Список тем | Создать тему ]