[ Список тем | Создать тему ]
[ 0‒12 | 13‒32 | 33‒52 ] [ Все сообщения ]
Vyacheslav | Re: Перепись населения 1897 года [12] | [Ответить] |
> В любой литературе
> млороссы и великороссы обозначались как один русский народ. В якій-такій "будь-якій"? | ||
Дарницький | Re: Перепись населения 1897 года [12] | [Ответить] |
Я теж маю повне право назвати себе РУСЬКИМ. Чи РУСИНОМ. Але аж ніяк не РОСІЯНИНОМ. | ||
Ночной_Дозор | Re: Перепись населения 1897 года [14] | [Ответить] |
В литературе означенного периода. Мне не приходило в голову ее отбирать по подобному критерию, всего лишь полистал.
> Я теж маю повне право назвати себе РУСЬКИМ. Чи РУСИНОМ. Але > аж ніяк не РОСІЯНИНОМ. Не очень разбираюсь в таких тонкостях, да здесь вроде "россияне" нигде и не упоминались. | ||
Зигфрид | Re: Перепись населения 1897 года [14] | [Ответить] |
Ну, у Німеччині і досі залишилися баварці, сакси, пруси і при тому "німці взагалі". І ніхто особливо не переймається, що Імперію створювала лише одна з німецких держав Прусія, не дуже добровільно, так само обмежуючи місцеві права і етнічні особливості окремих королівств і герцогств, при тому що аутентичні пруси не германці взагалі, а балти. Тобто ситуація 1-в-1 с Російською імперією.
Але німці хотіли стати міцною державою світового рівня і знали, що зможуть це зробити, лише об'єднавшись разом. А русини не захотіли. Винуватця можна шукати до нескінченості, навіть я схиляюся до думки, що причина - у державницьких традиціях московського двору, їх вельми прикрих особливостях, але, насправді, ролі це не грає ажніякої. Не захотіли. Отримали. Крапка. | ||
Ночной_Дозор | Re: Перепись населения 1897 года [16] | [Ответить] |
> Але німці хотіли стати міцною державою світового рівня і
> знали, що зможуть це зробити, лише об'єднавшись разом. А > русини не захотіли. Винуватця можна шукати до > нескінченості, навіть я схиляюся до думки, що причина - у > державницьких традиціях московського двору, їх вельми > прикрих особливостях, але, насправді, ролі це не грає > ажніякої. Не захотіли. Отримали. Крапка. Тут не что не крапка а даже не запятая. Скорее большой вопросительный знак. Хотя бы потому, что нация не способная построить свое государство неизбежно окажется в составе другого. Можно сколько угодно себе повторять - европа, европа, никто в этой Европе за нас госудаство не построит. | ||
Vyacheslav | Re: Перепись населения 1897 года [16] | [Ответить] |
Хочу нагадати, що Німецька Імперія проіснувала набагато менше, ніж Російська. | ||
Зигфрид | Re: Перепись населения 1897 года [16] | [Ответить] |
Государственность - другая тема. Пока что мы получили национальную республику, актуальную для 1919 года и не знаем, что с ней делать в современных условиях | ||
Зигфрид | Re: Перепись населения 1897 года [18] | [Ответить] |
> Хочу нагадати, що Німецька Імперія проіснувала набагато
> менше, ніж Російська. Наступні Рейхи не втратили німецьких земель, окрім тих же пруських, заселених германізованими слов'янами та балтами, а також власне поляками. А от Русь розкололася на три частини, при чому РФ якраз і утримала всі "бусурманські" землі | ||
Ночной_Дозор | Re: Перепись населения 1897 года [19] | [Ответить] |
> Государственность - другая тема. Пока что мы получили
> национальную республику, актуальную для 1919 года и не > знаем, что с ней делать в современных условиях Строить государство, что же еще? Не копаться в могилах и проситься в официанты а спокойно оглядеться где находимся и попытаться построить свой дом, где все было бы удобно жить. Что уж тут поделаешь если из прежнего вышвырнули. | ||
Vyacheslav | Re: Перепись населения 1897 года [20] | [Ответить] |
> частини, при чому РФ якраз і утримала всі "бусурманські"
> землі І втратила практично всі "руські". | ||
Vyacheslav | Re: Перепись населения 1897 года [21] | [Ответить] |
> Что уж тут поделаешь если из прежнего вышвырнули.
Хто кого викинув? Він сам розвалився. Бо так будували. | ||
Ночной_Дозор | Re: Перепись населения 1897 года [23] | [Ответить] |
> > Что уж тут поделаешь если из прежнего вышвырнули.
> Хто кого викинув? Він сам розвалився. Бо так будували. Модная теория конечно. Я ее не разделяю но и навязывать не буду. Пусть сам. | ||
Ночной_Дозор | Re: Перепись населения 1897 года [22] | [Ответить] |
> > частини, при чому РФ якраз і утримала всі "бусурманські"
> > землі > І втратила практично всі "руські". Странно не правда ли? | ||
Vyacheslav | Re: Перепись населения 1897 года [25] | [Ответить] |
> > І втратила практично всі "руські".
> Странно не правда ли? А може то "руські" території позбавились "бусурманських"? :) | ||
Ночной_Дозор | Re: Перепись населения 1897 года [26] | [Ответить] |
> > > І втратила практично всі "руські".
> > Странно не правда ли? > А може то "руські" території позбавились "бусурманських"? > :) Обьясните ход мысли. | ||
Зигфрид | Re: Перепись населения 1897 года [26] | [Ответить] |
> А може то "руські" території позбавились
> "бусурманських"? :) З України так говорити неправомірно щонайменше по причині доволі жорсткого кордону з Білоруссю (і лише за політичними мотивами). А ще є Орел, Новгород, Брянськ, Псков... не треба. Вляпалися всі | ||
Vyacheslav | Re: Перепись населения 1897 года [28] | [Ответить] |
> З України так говорити неправомірно щонайменше по причині
> доволі жорсткого кордону з Білоруссю (і лише за політичними > мотивами). А ще є Орел, Новгород, Брянськ, Псков... не З Білоруссю кордон якраз не жорсткий (у порівнянні навіть із Молдовою). І не за політичними, а за економічними мотивами (яка країна не хоче заробити на податках на товари, які контрабандою поставляються до сусіда). Що було "Русь", а що "не Русь" в дотатарські часи питання дуже спірне - наприклад, Смоленськ був "не Русь", в літопису так і написано - "пішов князь Смоленський на Русь" (кудись у бік Києва) > треба. Вляпалися всі Чому вляпалися? | ||
Стефан | Re: Перепись населения 1897 года [11] | [Ответить] |
> А колись руських малоросами обізвали москалі :) з подачі
> греків. І що з того? Да, в общем, ничего. Мы оба знаем, что разминать языки можно до нескiнченностi, и никто никому ничего не докажет :-) > З іншого боку, ніде в тексті не > сказано, що під "русскими вообще" мається на увазі єдиний народ. Равно как и не сказано, что "украинцы" — отдельный народ. Сказано "народность", но определение народности не дано. И т.д. и т.п. .......................... :-) > Крім того, такий розподіл, судячи з усього, просто взятий з > самого перепису, у якому термінологію визначали люди, не > зацікавлені в визнанні українців і росіян різнмии народами. Ой, буду спорить (во всяком случае, пока не увижу оригинал).... В том, что Хведир Вовк, Грушевский и Ко. заменили "малороссов" на "украинцев", сомнения будут? А в переписи вроде говорилось о родном языке. Совсем не уверен насчет "народностей"... | ||
Стефан | Re: Перепись населения 1897 года [14] | [Ответить] |
> Я теж маю повне право назвати себе РУСЬКИМ. Чи РУСИНОМ. Але
> аж ніяк не РОСІЯНИНОМ. О! Вот это мне уже давно интересно (а ответа пока не знаю): кто и когда "подправил" украинский язык, по сути изгнав из него слово "руський" и обозвав русских (руських) "росiянами"? Ибо это льет хороший такой поток воды на мельницу желающих продемонстрировать, что "они — не мы" и "Украина — не Россия" ©. Но в истории-то было не совсем так... | ||
Стефан | Re: Перепись населения 1897 года [16] | [Ответить] |
> Ну, у Німеччині і досі залишилися баварці, сакси, пруси і
> при тому "німці взагалі". І ніхто особливо не переймається, > що Імперію створювала лише одна з німецких держав Прусія, > не дуже добровільно, так само обмежуючи місцеві права і > етнічні особливості окремих королівств і герцогств, при > тому що аутентичні пруси не германці взагалі, а балти. > Тобто ситуація 1-в-1 с Російською імперією. Аффтар жжот б/п!! > Але німці хотіли стати міцною державою світового рівня і > знали, що зможуть це зробити, лише об'єднавшись разом. А > русини не захотіли. Винуватця можна шукати до > нескінченості, навіть я схиляюся до думки, що причина - у > державницьких традиціях московського двору, їх вельми > прикрих особливостях Похоже, похоже. Обязательно поговорю на эту тему. Как только неглупую книжечку дочитаю... |
[ Список тем | Создать тему ]