[ Список тем | Создать тему ]
[ 0‒19 | 20‒39 | 40‒58 | 59‒78 ] [ Все сообщения ]
Стефан | Создание информационного форума: за или против? | [Ответить] |
Поскольку явно не все будут читать тему про Крым, объявивший бАйкот, а вопрос мне представляется важным, имею наглость выделить его в отдельную тему.
Предисловие: некоторые форумчане жалуются, что здесь стало слишком много флуда, перебранок и т.п. — из-за чего сложно найти информацию. Предложение no_rem'а (продублирую в следующем сообщении): создать отдельный форум только для информации. Кто что думает по этому поводу? Свое мнение у меня есть, но я предпочел бы высказать его в конце :-) | ||
Стефан | Re: Создание информационного форума: за или против? | [Ответить] |
http://forums.mashke.org/cgi-bin/forum.cgi?n=1&a=lm&t=3841&ft=1&s=nd&fm=26&lm=45#s-45
no_rem 2008-02-20 20:13 Пропоную такий компроміс. За традицями цих форумів, коли чогось ставало занадто багато, його або банили :), або виділяли в окремий форум. Зараз ситуація трохи дзеркальна, але все ж, чому б не створити ще один, суто інформаційний форум. Навіть кольорову гаму пропоную — чорно-білу, як газета :) На цьому форумі мають діяти суворі правила: 1) Чтіка тематична структура. 2) Кожне повідомлення створюється лише за наявності певного інформаціного приводу*. 3) Відповідати можна лише уточненням наведеної інформації, чи обгрунтованим її запереченням. 4) Обговорювати новину забороняється. Можна цитувати її на всіх інших форумах і обговорювати там. 5) Повідомлення має містити лише фактаж, без жодного емоційного забарвлення. Взагалі, це краще виглядало б у вигляді блогу з системою прав доступу, але якщо вже є працюючий механізм форуму, можна використати і його. * окремо варто визначити рівні важливості інформаційного приводу. Про те, що "1234 знову пустили на Троєщину, його ж там вб'ють", варто писати там, де й раніше. А ось під транспортні спостереження — яка машина на якому маршруті — можна відвести одну чи декілька тем на інформаційному форумі. Виникає питання — чи не загубляться тоді на "старих" форумах інші важливі теми — історія, обговорення дій Комітету, мартовки та майовки і т.д... тут треба щось придумати :) | ||
www3 | Re: Создание информационного форума: за или против? | [Ответить] |
+1 | ||
maks | Re: Создание информационного форума: за или против? | [Ответить] |
-1 | ||
DenVol | Re: Создание информационного форума: за или против? | [Ответить] |
-1
ИМХО, это будет довольно строго, лучше оптимизиромать и немного привести в порядок этот форум. | ||
Gregory | Re: Создание информационного форума: за или против? | [Ответить] |
-1.
смысл форума же как раз в обсуждении. т.е. придется потом дублировать сообщение на другом форуме для обсуждения. возможно, просто лучше ужесточить правила и модерацию | ||
Sturm | Re: Создание информационного форума: за или против? | [Ответить] |
-1.
Пропоную для дискусій створити канал у IRC, щоб тут було менеше флуду, а корисну інформацію писати сюди. Щодо налаштувань мережі IRC можу розповісти докладніше, якщо це буде потрібно. | ||
Я_R | Re: Создание информационного форума: за или против? | [Ответить] |
+1
Попытка - не пытка, попробовать запустить новый форум можно, но, боюсь, из-за строго определенного списка обсуждаемых тем он не будет таким же популярным, как этот | ||
no_rem | Re: Создание информационного форума: за или против? | [Ответить] |
Моя аргументація така. Читати розлогі дискусії в мене немає часу і, останнім часом, жодного бажання. Було б краще, якби був такий форум, де побачивши зірочку біля теми, наприклад, "ЭлектроЛАЗ Е301. История начинается", я мав хочу якусь впевненість, що побачу там нову фотографію чи інформацію, а не черговий раунд holy war. Такий форум я буду читати. На цьому ж я останні місяці відкриваю лише плюс-мінус 10% тем. І то цікаву інформацію ледве знаходжу серед флуду. Гадаю, є ще люди, що думають так, як я. | ||
Вовка | Re: Создание информационного форума: за или против? [8] | [Ответить] |
> .......... На
> цьому ж я останні місяці відкриваю лише плюс-мінус 10% тем. > І то цікаву інформацію ледве знаходжу серед флуду. Гадаю, є > ще люди, що думають так, як я. Да да, совершенно верно я тоже за. | ||
mazilo | Re: Создание информационного форума: за или против? | [Ответить] |
=0 мне пофиг | ||
no_rem | Re: Создание информационного форума: за или против? | [Ответить] |
Невже всім подобається ситуація, коли відкриваєш улюблену тему, де за ранок стало на 10 повідомлень більше, і бачиш, що всі десять — від однієї людини, яка вже не перший рік повторює одне й те саме різними словами?.. Дискусії потрібні, для цього форум і існує, але ж не можна серед океану флуду розчинювати озеро дійсно цікавої інформації, яка тут була, є й буде :) | ||
maks | Re: Создание информационного форума: за или против? | [Ответить] |
-1, бо сутність кожного форуму — це дискусія. Якщо буде створено суто інформаційний форум, всі інші, на мою думку, просто втратять смисл. Бо цей форум тримається виключно на новинах та подіях. Не буде новин - не буде, що обговорювати.
Також іноді навіть більше цікава не сама новина, а коментарі до неї, які можуть її уточнювати, спростовувати або просто підтверджувати. На мою думку, варто лише запровадити більш жорсткі обмеження. Я був свого часу і модератором, і адміністратором досить-таки великого форуму і я знаю, що це таке. Форум схожий на живий організм, який не можна взяти в кулак. Тут важливо знайти якусь середину, не перекрутити гайки. Мені це свого часу, думаю, вдалося. Кожна тема форуму - це перш за все дискусія. На цьому форумі небагато тем, які орієнтовані скоріше не на дискусію, а на нову інформацію. Це, зокрема "Статистика киевских маршрутов" та "Мелкие новости - разное". Майже усі інші теми створені саме задля обговорення. Тому і -1. | ||
Д-616 | Re: Создание информационного форума: за или против? | [Ответить] |
± 0
мне всё равно. может и будет полезно, а может и нет. | ||
Алексей | Re: Создание информационного форума: за или против? | [Ответить] |
Я за. Только надо чтобы в новом форуме существовали подфорумы:
1. Автобусы 2. Троллейбусы 3. Трамваи, Метро. 4. Маршрутки 5. ЖД ПС. 6. Постановления. 7. Информация в СМИ. Без подфорумов будет Мелкие новости-разное2, порисшествия с ПС-2. Мне нравится сортировка информации на fot.com.ru. Там всё разбито даже по паркам транспорта. | ||
Murcielago | Re: Создание информационного форума: за или против? | [Ответить] |
Я за информационный форум... | ||
OK | Re: Создание информационного форума: за или против? | [Ответить] |
Пiдтримую | ||
IRJ | Re: Создание информационного форума: за или против? | [Ответить] |
+1
Основное, зачем я хожу на форум - информация :) Выискивать среди 1000 постов "дискуссии" о том, какое депо лучше и кто является болтуном, а кто дело говорит, всего лишь 2-3 постов действительно интересной информации сложно и непроизводительно :) Единственное, что хотелось бы, так это чётко определённых правил. Для дискуссий, типа "Е186 хоть и не ездит, но всё равно лучше, чем Е183" есть место на существующих форумах. | ||
moroz | Re: Создание информационного форума: за или против? | [Ответить] |
+1
І щоб там не було війни українчегів із кацапчегами. Набридло. | ||
RVR | Re: Создание информационного форума: за или против? | [Ответить] |
= 0 (якось все рівно)...
хоча вже привик до одного форуму, на інший буде ліньки переходити... ... хоча ідея про інфофорум хороша..! |
[ Список тем | Создать тему ]