[ Список тем | Создать тему ]
[ 0‒19 | 20‒39 | 40‒59 | 60‒442 | 443‒462 ] [ Все сообщения ]
| BKV | Re: Конец «богданам» от минчан! [19] | [Ответить] |
| Ага:))) і те що Кишинів купив МАН по 160К Євро це теж казка??? Просто в ціну ЛАЗу, МАЗу одразу закладений відкат:)))) А МВ, Соляріс, МАН продають як правило без відкатів, це ж повний абсурд, коли різниця в цінах на автобус складає заледве 30К, в Німеччині робітник получає зарплатню від 2500Євро а у нас і Білорусів зарплата на заводах по 200Євро за щастя люди вважають, якщо в Китаї середня зарплата робочого на підприємстві 200$ тоді чого китайські автобуси такі дешеві? (якість ЛАЗу і МАЗу нарівні китайців - про європейську якість забудьте), на китайські буси ставлять по замовленню все німецьке і все рівно дешеве виходить - висновок: або великий відкат, або хтось кладе собі в кишеню добру купу грошей:))) | ||
| JaMoS | Re: Конец «богданам» от минчан! [19] | [Ответить] |
| Ну хоть убейте, не пойму, чего вы так на минчан ополчились! Ведь они объективно делают лучшие в СНГ автобусы!
Конечно, это не "Мерседес" и ему подобные иностранцы (пока... через месяц, между прочим, 203 отправят в Германию на европейскую сертификацию), но это и не ЛиАЗ какой-нибудь! Я_R: что же такого "совкового" Вы видите в МАЗах последних поколений (203, 251, 206)? А минчане действительно молодцы. И новые модели регулярно создают, и деньги за проданные автобусы не разворовывают. По поводу [16]: С моторами ЯМЗ выпускались только МАЗ-101 и МАЗ-104. Автобусы этих моделей в Украину не поставлялись, так что все наши МАЗы - только с импортными моторами (причем большинство с "мерседесовскими", "Рено" очень мало). | ||
| IRJ | Re: Конец «богданам» от минчан! [19] | [Ответить] |
| > С моторами ЯМЗ выпускались только МАЗ-101 и МАЗ-104. Автобусы этих моделей в Украину не поставлялись,
Не помню, что такое МАЗ-101, а вот МАЗ-104 лично в Полтаве видел. Вроде бы и по Донбассу какая-то информация проскакивала ;) | ||
| Murcielago | Re: Конец «богданам» от минчан! [21] | [Ответить] |
| > Ну хоть убейте, не пойму, чего вы так на минчан ополчились!
> Ведь они объективно делают лучшие в СНГ автобусы! ДелаЛИ (-: А потом появился СитиЛАЗ... (-: > С моторами ЯМЗ выпускались > только МАЗ-101 и МАЗ-104. Автобусы этих моделей в Украину > не поставлялись, Хммм... а на чем я пару месяцев назад ехал из Донецка в Макеевку? ((-: | ||
| JaMoS | Re: Конец «богданам» от минчан! [21] | [Ответить] |
| Ага, значит, 104-е все-таки есть... виноват!!!
Ой, ну только не говорите, что "СитиЛАЗ" лучше 203-го! | ||
| JaMoS | Re: Конец «богданам» от минчан! [21] | [Ответить] |
| Вернее, так: что 203-й хуже "СитиЛАЗа" :D | ||
| BKV | Re: Конец «богданам» от минчан! [21] | [Ответить] |
| > Ну хоть убейте, не пойму, чего вы так на минчан ополчились!
> Ведь они объективно делают лучшие в СНГ автобусы! Конечно, > это не "Мерседес" и ему подобные иностранцы (пока... через > месяц, между прочим, 203 отправят в Германию на европейскую > сертификацию), но это и не ЛиАЗ какой-нибудь! Я_R: что же > такого "совкового" Вы видите в МАЗах последних поколений > (203, 251, 206)? А минчане действительно молодцы. И новые > модели регулярно создают, и деньги за проданные автобусы не > разворовывают. По поводу [16]: С моторами ЯМЗ выпускались > только МАЗ-101 и МАЗ-104. Автобусы этих моделей в Украину > не поставлялись, так что все наши МАЗы - только с > импортными моторами (причем большинство с > "мерседесовскими", "Рено" очень мало). :))) Ніхто проти МАЗу не налаштований - просто люди висловлюють свої об'єктивні думки, реально нечім МАЗ не є добрий, трохи гірший за ЛАЗ (по дизайну), на рахунок совковості: ви ж самі дивились фото які вистали на загальний огляд?:))) так от Ікарус в період з 1995-2000 рік використовував набагато модерніші матеріали, аніж МАЗ, зараз на дворі 2006 рік, значить відстали як мінімум на 6-11 років :)))) підлога в МАЗ 206 вкрита гумою, крісла - просто жах:))) поляки під боком - майже для всієї Європи роблять крісла:))) боковини - ще з старого МАЗу 103 - і це нова модель?:))) Хоча я за ЛАЗ, але об'єктивно він мені не подобається тільки тому, що якість зборки просто жах, про антикорозійний захист я поки що помовчу - час покаже:))) але МАЗ ще гірше за ЛАЗ, а по друге ви бачили, що в Білорусі купили СітіЛАЗ? Правильно - білоруський чиновник одразу ж позбувся свого місця за не підтримку МАЗу! У нас є ЛАЗ, Богдан, було б добре як би був ще третій потужний виробник (маю на увазі великі автобуси, а не малі) як в Німеччині - тоді я якість підніметься - конкуренція змусить, я на те надіюсь:))) | ||
| Murcielago | Re: Конец «богданам» от минчан! [25] | [Ответить] |
| > Вернее, так: что 203-й хуже "СитиЛАЗа" :D
Не намного, но все-таки хуже. А так в принципе конструкция у них похожа. Только СитиЛАЗ-А183 выпускается серийно, а МАЗ-203 еще нет. ЗЫ: я слышал, что выставочный МАЗ-203 уже успели где-то ударить, это правда? | ||
| BKV | Re: Конец «богданам» от минчан! [25] | [Ответить] |
| > Вернее, так: что 203-й хуже "СитиЛАЗа" :D
безперечно гірший - поясню чому, СітіЛАЗ, окрім передньої та задньої панелей повністю розробка МВ: кузов ходова і т.д. МВ за угодоб займається підтримкою ЛАЗу, якийїм з цього зиск мені не відомо, але факт на лице: СітіЛАЗ, НеоЛАЗ - копія МВ Сітаро і Травего відповідно, на рахунок МАЗу - великі сумніви, що МАЗ 203 має відмінний кузов від МАЗ 103, розробка кузова завдання не з дешевих+випробвуання кузова на безпеку (міцність і т.д. і т.п.), на рахунок сертифікації в Німеччині - ЛАЗ його вже давно має:))) але погані німці не купують наші ЛАЗи:))) мабуть глупі вони:)))))))) | ||
| Murcielago | Re: Конец «богданам» от минчан! [28] | [Ответить] |
| > сумніви, що МАЗ 203 має відмінний кузов від МАЗ 103,
> розробка кузова завдання не з дешевих+випробвуання кузова МАЗ-203 полностью низкопольный, в отличие от МАЗ-103. А вот реальная нижняя оконная линия у 203 перед задними колесами поднимается, как и у МАЗ-103. У СитиЛАЗа такого.net (-: | ||
| BKV | Re: Конец «богданам» от минчан! [29] | [Ответить] |
| > > сумніви, що МАЗ 203 має відмінний кузов від МАЗ 103, >
> розробка кузова завдання не з дешевих+випробвуання кузова > МАЗ-203 полностью низкопольный, в отличие от МАЗ-103. А вот > реальная нижняя оконная линия у 203 перед задними колесами > поднимается, как и у МАЗ-103. У СитиЛАЗа такого.net (-: Це більше подібно на модифікацію кузова, аніж на нову розробку :))))))))) | ||
| JaMoS | Re: Конец «богданам» от минчан! [29] | [Ответить] |
| Нет, кузов 203 и в самом деле другой - я видел каркасы на заводе. МАЗ-203 уже практически в серии, и в этом году их будет выпущено не менее 35 - уже собраны заказы.
Насчет того, что выставочный где-то успели ударить, я не слышал, да это уже не принципиально: 203-й уже существует более чем в одном экземпляре :) | ||
| BKV | Re: Конец «богданам» от минчан! [31] | [Ответить] |
| > Нет, кузов 203 и в самом деле другой - я видел каркасы на
> заводе. МАЗ-203 уже практически в серии, и в этом году их > будет выпущено не менее 35 - уже собраны заказы. Насчет > того, что выставочный где-то успели ударить, я не слышал, > да это уже не принципиально: 203-й уже существует более чем > в одном экземпляре :) Ну що ж життя покаже як він буде довго жити, тільки одного не розумію Донецьк, Запоріжжя і інші міста купує МАЗи коли є свої автобуси! Про різницю в ціні говорити смішно СітіЛАЗ і МАЗ 103 різні автобуси, питання слід поставити принципово: на тендерах купувати або Богдани або ЛАЗи - це ж робота нашим людям, зарплата, а так тільки МАЗ ставимо на ноги, в них якщо вірити іхній пресі пакет завмовлень на 1000автобусів на наступний рік, а що ЛАЗ, сама Білорусь закупить порядка 500 автобусів для своїх потреб, решта Росія, а що наші міста - мерам має бути стидно, що йдуть проти України | ||
| JaMoS | Re: Конец «богданам» от минчан! [31] | [Ответить] |
| Но если бы я был мэром, то, по крайней мере, большой "Богдан" я бы точно не купил - пусть научатся нормально защищать кузов от коррозии. На киевские трехосники уже страшно смотреть - юбки по периметру в сплошных хлопьях и пузырях.
На то и тендер, чтобы выбрать лучшее... МАЗ, что бы ни говорили, достойный и серьезный конкурент, и с отечественными разработками еще как способен потягаться. | ||
| Murcielago | Re: Конец «богданам» от минчан! [31] | [Ответить] |
| > Нет, кузов 203 и в самом деле другой - я видел каркасы на
> заводе. МАЗ-203 уже практически в серии, и в этом году их > будет выпущено не менее 35 - уже собраны заказы. А какова его цена? Товарищи со стенда МАЗа на SIA'2006 уверяли, что он будет дешевле СитиЛАЗа. | ||
| Тю :))) я щось не бачив іржавого Богдана, на рахунок тендера: якщо заявлено про придбання автобусів із низьким рівнем підлоги, то чому закупили МАЗ 103 (він далеко з низьким рівнем підлоги)? а якщо купляти краще :))) та йще на тендері - тоді Кароса (з низьким рівнем підлги) - самий дешевий автобус з Європи (Соляріс дорожчий на 20КЄвро) - захист від корозії просто супер: повне цинкування кузова + фосфатація, а МАЗ має лише хімічну антикорозійну обробку кузова так само як і ЛАЗ, просто воно виглядає так, що Донецьк принципово ставиться до ЛАЗу як до бандерівців - будемо пішки ходити але в Бандерівців купляти нічого :) коли постало питання закупівлі тролейбусів наскільки я памятаю питання про закупку МАЗів фактично не стояло - тільки ЮМЗ під гаслом підтримаємо національного виробника - дешева політика:), нічим не кращий МАЗ 203 за СітіЛАЗ, а на тендерах при однаковій ціні слід купляти тільки СітіЛАЗ, нема чого МАЗ грошима кормити | ||
| Сергей | Re: Конец «богданам» от минчан! [31] | [Ответить] |
| >> Ага:))) і те що Кишинів купив МАН по 160К Євро це теж казка???
BKV, это единственный аргумент? жаль. я надеялся вы мне ссылку на прайс дадите. но, видимо, его в природе не существует ;))) 160К Євро за высокопольный (4 ступеньки в 3-й двери) МАН турецкой сборки - не очень то и дешево... >> Ніхто проти МАЗу не налаштований - просто люди висловлюють свої об'єктивні думки объективными высказывания становятся только тогда, когда подкреплены объективной информацией. пока же сплошной субъективизм и некомпетентность, что хорошо видно из фраз вроде "великі сумніви, що МАЗ 203 має відмінний кузов від МАЗ 103" | ||
| Anton_H | Re: Конец «богданам» от минчан! [31] | [Ответить] |
| Правильно - білоруський чиновник одразу ж позбувся свого місця за не підтримку МАЗу! У нас є ЛАЗ, Богдан, було б добре як би був ще третій потужний виробник (маю на увазі великі автобуси, а не малі)
Потенційно ЮМЗ з автобусом А186, якщо той не розвалюватиметься, як Е186. | ||
| http://forum.md/Discuss.aspx?id=745777&page=6
http://www.newsmoldova.ru/print_version.html?nws_id=498537 http://logos.press.md/Weekly/Main.asp?IssueNum=641&IssueDate=13.01.2006&YearNum=1&Theme=7&Topic=17607 http://www.tvc21.md/prn_news.php?id=7707&par=1 http://www.maz.com.by/index.php/ru/catalog/view_item/359/ http://www.maz.com.by/index.php/ru/catalog/view_item/117/ Порівняй дві фотографії - до середньої двері кузова ідентичні (різниця тільки у винесену бензобаку та вклеєних вікнах) http://photo.minsk-online.net/thumbnails.php?album=126 опустити рівень ззаду автобуса при заміні балочного моста на портальний нескладає жодної проблеми - досягається шляхом заміні січення прямокутної труби (цифр не памятаю, лінку теж не маю - це звичайна прикладна механіка, при спрощенні конструкції слід залишити таким самим момент на скручення, що досягається дуже простим шляхом - потовщенням - на це лінку не треба - запитайся будь-якого механіка або читай знову ж підручник з прикладної механіки) http://10ap.ruz.net/ps_103b.htm - МАЗи в Москві http://10ap.ruz.net/ps_103d.htm Окрім того подивись на частину МАЗу 203 між 2 та 3 дверми - якщо змінена конструкція, тоді чому частина вікон затемнена? вона власне закриває частину силового каркасу (див. МАЗ 103) шкло опущене для створення візуального ефекту однієї ліні по всій довжині кузова - порівнюй із СітіЛАЗом, якщо ти не є інженером, тоді тобі буде тяжко зрозуміти, окрім того порівняй габарити автобусів: МАЗ 203 є меньшим за СітіЛАЗ, але СітіЛАЗ в той же час має таку саму вагу - це говорить про те що в каркасі використана профільна труба із легуючими добавками, що дозволяє будувати полегшені кузова без втрати конструктивної міцності, а іноді залежно від способу зварки можна добитися кращих показників по міцності, залежить від міцності шва (читай курс електрозварювання, звичайна зварка, зварка в середовищі газів і т.д. і т.п. - лінк: інститут зварювання ім. Патона:), просто порівняй кщо маєш можливість МАЗ 103 із МАЗ 203 і тобі має стати все ясно:), повторюсь МВ зараз є найпотужнішим виробником автобусів в Європі -кузова вважаються одними із найкращих - читай МВ=ЛАЗ - СітіЛАЗ це тей самий МВ Сітаро - обговорювати наукову базу фірми МВ та МАЗ - не варто це викликає тільки сміх та подив, скільки грошей вкладає МВ в нові розробки і скільки МАЗ, порівнювати економічні потенціали цих підприємств я не буду :))) і так все ясно http://www.mercedes-benz.de/content/germany/mpc/mpc_germany_website/de/home_mpc/buses/home/bus_world/Magazine/News/citaro_in_bukarest.html - це лінк проте як МАЗ виграв тендер до Румунії - румуни настільки глупі, що купили МВ Сітаро :)))) якщо МАЗ такий якісний чому тендер програв, ну припустимо із СітіЛАЗом все ясно :))) (гірший за МАЗ та й дорожче :))) ) | ||
| http://www.volvo.com/bus/global/en-gb/products/city+buses/chassis/Volvo+B9L+articulated/downloads.htm
тут наведена схема конструкції автобуса Вольво - якщо подивишся на моторний відсік то стає зрозуміло яким чином забирається сходинка в останній секції - все дуже просто - питання: якщо то робиться не складно - навіщо розробляти новий кузов - це ж великі капіталовкладення: розробка - будування-випробування, при використанні старої конструкції скорочується вся технологічна ланка, в ЛАЗа не було автобусів з низьким рівнем підлоги, тому придбали ліцензію в МВ - щоб скоротити час та зекономити на випробуваннях - МВ давно вже їх пройшов :))) | ||
[ Список тем | Создать тему ]