[ Список тем | Создать тему ]
[ 0‒78 ]
mikolalex | Думки вголос | [Ответить] |
А взагалі, хлопці, дивлюсь я на вас, та й думаю:
от захищаєте ви свій електротранспорт, критикуєте маршрутки, вихваляєте трамваї... А як сядеш, та й проїдешся на якому-небудь трамваї, то аж руки опускаються. Зрозуміло, коли в Донецьку люблють трамвай: там такі ж старенькі Татри в прекрасному стані, їхати - одне задоволення. А в Києві... Люблю я трамвай, більш за тролейбуси і метро, хотілося б , щоб він у нас ріс і розвивався, та як проїдешся, та уявиш себе на місці пересічного пасажира, обєктивно подумаєш, то зрозуміло стає, чому деякі люди трамвай просто ненавидять... | ||
Я_R | Re: Думки вголос | [Ответить] |
І що ти пропонуєш нам робити? Переселятися до Донецьку? | ||
mikolalex | Re: Думки вголос | [Ответить] |
Ні , я хотів сказати дві речі:
по-перше, треба тверезо оцінювати становище, і якщо всі жителі району N ненавидять трамвай, то не треба доводити їм, що трамвай краще. по-друге, я не можу порівняти фінансування донецького та київського трамваїм, бо не володію інформацією, але якщо їх розміри співставні, то виникає питання: чому одні можуть, а інші ні? | ||
Ночной_Дозор | Re: Думки вголос | [Ответить] |
Осталось закрыть форум и разойтись... Пока он есть, есть надежда. | ||
AMY | Re: Думки вголос [2] | [Ответить] |
> якщо всі жителі району N ненавидять
> трамвай, Всі це хто, Мікола+Алєкс, чи хтось ще є? | ||
Misha | Re: Думки вголос [2] | [Ответить] |
Хм,
на киевском Левобережье все трамвай вполне любят, кому он нужен. То же касается скоростного на Борщаговке. | ||
Anton | Re: Думки вголос [2] | [Ответить] |
> Ні , я хотів сказати дві речі: по-перше, треба тверезо
> оцінювати становище, і якщо всі жителі району N ненавидять > трамвай Це ДАЛЕКО не так. Останнім часом, як мені здається, в настроях громадськості, в публікаціях місцевої преси все більш чітко простежується тенденція зміни ставлення до трамваю - з байдужо-негативної до доброзично-співчутливої. Можливо, таке відбувається через те, що показові приклади перед очима - зняття трамваїв у боротьбі з "пробками" якось не допомагає, можливо, через те, що все більше людей можуть бачити за кордоном, яким трамвай може бути зараз... | ||
mikolalex | Re: Думки вголос [2] | [Ответить] |
Абсолютно згоден, що на Лівому березі трамвай люблять. Особливо якщо це Татра Т3 :) Сам недавно на 29му їхав - одне задоволення.
А швидкісний на Борщагівці... Так і хочеться порівняти з Кривим Рогом... Але ми відходимо від теми. Якщо вже вам так муляє око Донецьк, то погляньте на тролейбусні господарства Полтави і Хмельницького. А потім на Кіровоград і Черкаси. Чому одні можуть, а інші ні? І друге. Я знову закликаю до обєктивності. Хоч я й сам люблю трамвай (заходьте до мене http://www.free.gortransport.info/konst/Tram/) але ось вам приклад: назвіть мені хоч якийсь обєктивний аргумент проти заміни трамваю на Оболоні тролейбусом! | ||
Я_R | Re: Думки вголос [2] | [Ответить] |
Повна відсутність тролейбусів в місті. Відкриваються нові маршрути і одночасно закриваються інші. | ||
Александр | Re: Думки вголос [2] | [Ответить] |
>назвіть мені хоч якийсь обєктивний аргумент проти заміни >трамваю на Оболоні тролейбусом!
30 декабря 11.00 саксаганского в сторону пл.Победы, машин не очень много, Один Му...выруливает со стоянки и ему прямо в левое крыло , кокойто служебный автобус, сзади подьехал тролейбус, начали вызывать милицию, тролейбус их никак неможет обьехать, короче когда я через полтора часа возращалс назад, вереница тролейбусов и 3, и 14 и 9 была до Красноармейской. Насчитал 18 машин.Вот небольшая авария и тролейбус обьехать не может. А люди немогут добраться . Когда ходил трамвай он тоже не мог обьехать. Но в центре меньше вероятность аварии. хотя.. Вот вам и ответ , ничем тролейбус нелучше. Лучше только выделенка. | ||
Angel | Re: Думки вголос [7] | [Ответить] |
> Абсолютно згоден, що на Лівому березі трамвай люблять.
> Особливо якщо це Татра Т3 :) Сам недавно на 29му їхав - > одне задоволення. А швидкісний на Борщагівці... Так і > хочеться порівняти з Кривим Рогом... Чего??? Ему по уровню шума до криворожского СТ ещё расти и расти! | ||
Александр | Re: Думки вголос [7] | [Ответить] |
в смысле? тихий или громкий? | ||
Nick | Re: Думки вголос [7] | [Ответить] |
>Я знову закликаю до обєктивності. Хоч я й сам люблю
> трамвай (заходьте до мене > http://www.free.gortransport.info/konst/Tram/) але ось вам > приклад: назвіть мені хоч якийсь обєктивний аргумент проти > заміни трамваю на Оболоні тролейбусом! Рекомендую дуже уважно перечитати усі статті форуму відносно Оболоні, а потім питання, напевно, відпадуть самі. | ||
Anton | Re: Думки вголос [7] | [Ответить] |
> назвіть мені хоч якийсь обєктивний аргумент проти
> заміни трамваю на Оболоні тролейбусом! Будь ласка - ось хоч один. Яким тролейбусом планується замінити 16-ий трамвай? А 11-к? | ||
Сергей_П | Re: Думки вголос [7] | [Ответить] |
> Я знову закликаю до обєктивності. Хоч я й сам люблю
> трамвай (заходьте до мене > http://www.free.gortransport.info/konst/Tram/) На сторінці схем неправильна адреса на схему існуючих трамвайних маршрутів. Подивіться, будь ласка, чи Ви змогли розмістити цей файл на сервері. але ось вам > приклад: назвіть мені хоч якийсь обєктивний аргумент проти > заміни трамваю на Оболоні тролейбусом! Аргумент проти заміни трамвая тролейбусом може бути такий - район обслуговування. Якщо тролейбус, без сумніву, буде зав'язано на метро, трамвай може обслуговувати зв'язки Оболоні з теріторіями уздовж вулиці Фрунзе, з реконструкцією та підвищенням швидкості руху, а також з заведенням трамвайного маршруту від Північної Оболоні до залізничного вокзалу, зможе швидко та комфортно перевозити пасажирів до Лук'янівки чи пл. Перемоги, відтягуючи їх з метро та підвищуючи комфорт інших пасажирів метро. Якщо трамвай буде знято, нічого подібного виникнути не може і усі будуть мусити давитися в метро. | ||
Susvic | Re: Думки вголос [9] | [Ответить] |
вереница
> тролейбусов и 3, и 14 и 9 была до Красноармейской. Насчитал > 18 машин.Вот небольшая авария и тролейбус обьехать не > может. А люди немогут добраться . Когда ходил трамвай он > тоже не мог обьехать. Но в центре меньше вероятность > аварии. хотя.. Вот вам и ответ , ничем тролейбус нелучше. > Лучше только выделенка. По ходу, когда в ГАИ слышат, что ДТП связано с трамваем, появляются на месте в течении 15 минут максимум... Проверено лично... | ||
Тернополянин | Re: Думки вголос [9] | [Ответить] |
А у Львові винуватці ДТП взагалі часто навіть сплачуть якийсь штраф (?) за зупинку трамваїв під час аварії!
Гм, цікава методика... | ||
mikolalex | Re: Думки вголос [9] | [Ответить] |
Ну, вибачайте, але поїздка трамваєм з Оболоні до вокзалу - це сон рябої кобили!
А тролейбус зробить це все набагато краще. Наприклад, яка вам такий маршрут: Оболонь-Лугова-Вишгородська-Фрунзе-Подільський узвіз- Лукянівка(!)-зал. вокзал(!). | ||
mikolalex | Re: Думки вголос [9] | [Ответить] |
Отож, підведемо підсумки:
1. Гіршого обслуговування по кількості машин на маршруті, ніж зараз, вже не буде. Факт. 2. Аргументи відносно переваги трамвайної мережі над тролейбусною відпадають. Навіть навпаки. Тролейбус зможе з тим же успіхом обслуговувати напрямки не тільки на Куренівку, а й ще багато інших районів. До Подолу пасажири їздитимуть на метро(що вони і зараз, в принципі, роблять. Жодна людина, сівши на 11 на Оболоні, не доїжджає до Подолу). Більше поки що кращих аргументів я не чув. | ||
Anton | Re: Думки вголос [18] | [Ответить] |
> Отож, підведемо підсумки: 1. Гіршого обслуговування по
> кількості машин на маршруті, ніж зараз, вже не буде. Факт. Да ну? Зараз на 4 і 16 разом працює 6 вагонів, ще на 11-к 2 вагони або на 11 - 4 вагони. Те, що тролейбусім працюватиме менше - це майже 100% > 2. Аргументи відносно переваги трамвайної мережі над > тролейбусною відпадають. Навіть навпаки. Тролейбус зможе з > тим же успіхом обслуговувати напрямки не тільки на > Куренівку, а й ще багато інших районів. До Подолу пасажири > їздитимуть на метро(що вони і зараз, в принципі, роблять. > Жодна людина, сівши на 11 на Оболоні, не доїжджає до > Подолу). Більше поки що кращих аргументів я не чув. На №13 не забудьте відповісти | ||
Misha | Re: Думки вголос [17] | [Ответить] |
> Наприклад, яка
> вам такий маршрут: > Оболонь-Лугова-Вишгородська-Фрунзе-Подільський узвіз- > Лукянівка(!)-зал. вокзал(!). Никак. В пробках завязнет не то, что наглухо, а даже хуже. | ||
mikolalex | Re: Думки вголос [17] | [Ответить] |
Відповідаю на 13 повідомлення.
НІЯКИХ ПРОБЛЕМ ЗІ СПОЛУЧЕННЯМ З КУРЕНІВКОЮ НЕ БУДЕ. Тролейбусна лінія проходить по вул. Фрунзе паралельно трамвайній. А по Вишгородській теж недалеко від трамвайної. У всі ці райони можна прокласти маршрути або через Лугову, або через Петрівку. От і все. Ніде правди діти, є один невеликий район, не покритий тролейбусною сіткою. Це заводи вздовж вулиці Фрунзе, до яких далеко йти і з метро "Тараса Шевченка", і рогу Фрунзе і Подольського узвозу, де є тролейбус. Але це досить невеликий район, до того ж з малим пасажиропотоком. Наприклад, завод "Фармак". Але такі місця користуються попитом лише в часи пік, а серед дня там нелюдно. А що ж до тролейбусного маршруту, який я запропонував, то, по-перше, він значно коротший аналогічного трамвайного, який ви пропонували, а по-друге, якщо вже тролейбус завязне в пробках, то трамвай і поготів. ДО РЕЧІ, НЕВІДОМО, СКІЛЬКИ ЦЕ ДИВО ЩЕ БУДЕ ІСНУВАТИ, А ФОТОК ОБОЛОНСЬКИХ ТРАМВАЇВ НЕ ТАК ВЖЕ Й БАГАТО. КИЯНИ, ФОТОГРАФУЙТЕ, ПОКИ Є ЩО ФОТОГРАФУВАТИ!!! | ||
Misha | Re: Думки вголос [22] | [Ответить] |
> Відповідаю на 13 повідомлення.
> НІЯКИХ ПРОБЛЕМ ЗІ СПОЛУЧЕННЯМ З КУРЕНІВКОЮ НЕ БУДЕ. > Тролейбусна лінія проходить по вул. Фрунзе паралельно > трамвайній. Вопрос только один. ЗАЧЕМ? Зачем заменять трамвай троллейбусом? | ||
mikolalex | Re: Думки вголос [22] | [Ответить] |
А це вже питання не до мене, а до влади...
Я категорично проти такої заміни... До речі, ось ще що мене турбує. В Києві, та й в багатьох інших містах, склалася така ситуація, подібна до замкненого кола: тролейбусна сітка збільшується, трамвайна зменшується, таким чином виникає додатковий стимул переробити чергову трамвайну лінію на тролейбусну, так як тролейбус забезпечить звязок даного району з більшою кількістю напрямків, а трамвай, внаслідок постійних демонтажів, вже не здатен цього забезпечити, тому дану лінію таки перешивають на тролейбусну, трамвайна сітка ще зменшується, а тролейбусна - навпаки, і все починається заново... Сумно, але як з таким боротися - не знаю... | ||
mikolalex | Re: Думки вголос [22] | [Ответить] |
І ще, між іншим :)
Трамвайний маршрут №4 - для мене взагалі загадка... На ньому щось із 8 зупинок. Сідати в трамвай, щоб проїхати 4 зупинки - смішно, це хіба що для пенсіонерів, а вони ж не платять, а значить ніякої цінності як пасажири не представляють ;). Їхати з кінця в кінець - то краще вже на метро, все одно станції неглибокі, пробігся по східцях, сів у вагон - і через пару хвилин вже там... Я не киянин, на цьому маршруті був лиш пару раз, то будь ласка, хто-небудь компетентний, поясніть мені, провінціалу, навіщо цей маршрут взагалі ввели. | ||
Misha | Re: Думки вголос [27] | [Ответить] |
> І ще, між іншим :)
> Трамвайний маршрут №4 - для мене взагалі загадка... Вагоны ходят с небольшим интервалом и заполняемость очень хорошая. Причина в том, что расстояние более 500 метров является уже не в пешеходной доступности и требует транспорта. АНалогичная ситуация на Лесном - люди на 37 троллейбусе едут от метро буквально пару кварталов в огромном количестве. | ||
AMY | Re: Думки вголос [27] | [Ответить] |
> На ньому щось із 8 зупинок. Сідати в трамвай,
> щоб проїхати 4 зупинки - смішно, це хіба що для > пенсіонерів, а вони ж не платять, а значить ніякої цінності > як пасажири не представляють ;). Їхати з кінця в кінець - > то краще вже на метро, все одно станції неглибокі, пробігся > по східцях, сів у вагон - і через пару хвилин вже там... А если с сумками из супермаркета? А если с маленьким ребенком? Ведь не все же живут в 2 минутах ходу от станций метро. Тем более, что на Оболони живет около 250 тысяч человек. Они же не все пенсионеры? | ||
mikolalex | Re: Думки вголос [27] | [Ответить] |
Тоді ще питання: маршрут 24к(тролейбусний) відмінили, здається , через недостачу, пасажирів. А там же відстань до метро набагато більша! | ||
AMY | Re: Думки вголос [27] | [Ответить] |
Официально - из-за недостатка пассажиров. Реально - из-за недостатка ПС
Теперь там бегают маршрутки 224, очень даже регулярно, на недостаток пассажиров не жалуются, хотя цена 1 грн., а не 50 коп, как в троллейбусе :-)) | ||
Angel | Re: Думки вголос [11] | [Ответить] |
> в смысле? тихий или громкий?
Криворожский намного больше шума создаёт! | ||
Anton | Re: Думки вголос [21] | [Ответить] |
> Відповідаю на 13 повідомлення. НІЯКИХ ПРОБЛЕМ ЗІ
> СПОЛУЧЕННЯМ З КУРЕНІВКОЮ НЕ БУДЕ. Буде. Тролейбусна лінія > проходить по вул. Фрунзе паралельно трамвайній. А по > Вишгородській теж недалеко від трамвайної. У всі ці райони > можна прокласти маршрути або через Лугову Звичайно, можна. Але, по-перше, час проїзду збільшиться в 2-3 рази (зараз на трамваї від м. Оболонь чи з середини масиву до пташиного ринку їхати кілька зупинок і 10 хвилин, а скільки зупинокбуде у маршрута, що Ви запропонували?), а по-друге такий маршрут ніхто не збирався робити, навіть коли говорили про зняття. Навіть якщо (припустимо таке диво!) і зберуться, то машин на цей маршрут вистачить лише на тиждень роботи , або через > Петрівку. Без побудови лінії по Оболонському проспекту об'їзд буде ще більше, ніж у попередньому випадку (на вул. Лайоша Гавро немає лівого повороту) От і все. Ніде правди діти, є один невеликий > район, не покритий тролейбусною сіткою. Це заводи вздовж > вулиці Фрунзе, до яких далеко йти і з метро "Тараса > Шевченка", і рогу Фрунзе і Подольського узвозу, де є > тролейбус. Але це досить невеликий район, до того ж з малим > пасажиропотоком. По цьому шматку лінії зараз, після закриття Лук'янівського депо, виїздять на маршрути 14, 15, 18 трамваї Наприклад, завод "Фармак". Але такі місця > користуються попитом лише в часи пік, а серед дня там > нелюдно. А що ж до тролейбусного маршруту, який я > запропонував, то, по-перше, він значно коротший > аналогічного трамвайного, який ви пропонували, а по-друге, > якщо вже тролейбус завязне в пробках, то трамвай і поготів. Ні. Зараз трамвай по своїй трасі з Оболоні на пташиний ринок(Ви до речі там були?) фактично ізольований від автомобільного руху. | ||
Anton | Re: Думки вголос [29] | [Ответить] |
> > в смысле? тихий или громкий? Криворожский намного больше
> шума создаёт! Но он и ездит быстрее | ||
mikolalex | Re: Думки вголос [29] | [Ответить] |
>Звичайно, можна. Але, по-перше, час проїзду збільшиться в 2-3 рази (зараз на трамваї від м. Оболонь чи з середини масиву до пташиного ринку їхати кілька зупинок і 10 хвилин, а скільки зупинокбуде у маршрута, що Ви запропонували?)
Від середини Оболоні: трамваєм - 6, тролейбусом - 9. Вражаюче!!! :) І це при тому, що відстань однакова. >По цьому шматку лінії зараз, після закриття Лук'янівського депо, виїздять на маршрути 14, 15, 18 трамваї ??!! Це ви до чого? >Ні. Зараз трамвай по своїй трасі з Оболоні на пташиний ринок(Ви до речі там були?) фактично ізольований від автомобільного руху. Чесно кажучи, я вже не памятаю, хто подав ідею, але було запропоновано користуватись трамваєм, щоб добратися до зал. вокзалу. А я відповів, що той мій вищезгаданий тролейбусний маршрут доїде до вокзалу в півтора рази коротшим шляхом, а по часу і вдвічі швидше. Що ж до Пташиного ринку, то я з Вами згоден, трамваєм краще, але й тролейбусом непогано :) (Див. вище) | ||
Anton | Re: Думки вголос [32] | [Ответить] |
> >Звичайно, можна. Але, по-перше, час проїзду збільшиться в
> 2-3 рази (зараз на трамваї від м. Оболонь чи з середини > масиву до пташиного ринку їхати кілька зупинок і 10 хвилин, > а скільки зупинокбуде у маршрута, що Ви запропонували?) Від > середини Оболоні: трамваєм - 6, тролейбусом - 9. > Вражаюче!!! Що ж, давайте рахувати. На жаль, я знаю назву не всіх зупинок, але, сподіваюсь, буде зрозуміло. Трамвай №16 - 5 зупинок 0 - пр. Тимошенко 1 - біля військкомату 2 - на вимогу 3 - завод ЗБВ 4 - перед залізничним мостом 5 - вул Скляренко, кінцева Тролейбус №0 (бо його не буде :-) ) - 10-11 зупинок 0 - пр. Тимошенко 1 - перед мостом 2 - перед "Караваном" 3 - за "Караваном" 4 - ... 5 - на перетині з 12, 19 трамваєм 6 - біля розвороту 36-го тролейбуса 7 - біля Макдональдса, за перехрестям, там де зупинка тролейбуса №24 8 - за тим самим перехрестям, але вже разом з тролейбусом №18 (без зупинки 7 скоріш за все не обійдеться, бо стрілка знаходиться за тією зупинкою) 9 - ... 10 - вул. Сирецька 11 - Пташиний ринок. Отже, мінімальна різниця між тролейбусом і трамваєм - 5-6 зупинок - у 2 рази. У випадку, коли рахувати від зупинок, прилеглих до м. Оболонь, ця різниця зросте ще на 3 зупинки (наприклад, від Пожежного депо: трамвай - 4 зупинки, тролейбус - 12-13 зупинок) - максимальна різниця - у 3 рази. Хоч під час написання №30 я цього не рахував, але, як бачите, все збігається :-) До речі, якщо не буде трамвая, то дуже важко буде діставатись до зупинок "на вимогу" та "Завод ЗБВ", та й до району кільця 16-го та початку вул. Автозаводської йти буде далекувато. :) І це при тому, що відстань однакова. Чи дійсно це так? >По > цьому шматку лінії зараз, після закриття Лук'янівського > депо, виїздять на маршрути 14, 15, 18 трамваї ??!! Це ви до > чого? ??? А ви це до чого? З мого №30 начебто чітко видно, до якої частини вашого повідомлення це стосується >Ні. Зараз трамвай по своїй трасі з Оболоні на > пташиний ринок(Ви до речі там були?) фактично ізольований > від автомобільного руху. Чесно кажучи, я вже не памятаю, > хто подав ідею, але було запропоновано користуватись > трамваєм, щоб добратися до зал. вокзалу. А я відповів, що > той мій вищезгаданий тролейбусний маршрут доїде до вокзалу > в півтора рази коротшим шляхом, а по часу і вдвічі швидше. Можливо, але навіщо? За вашою ж логікою, трмвайний звязок "Оболонь - Поділ" не потрібний, бо на метро значно швидше. Чому ж тоді (за вашою логікою) потрібний тролейбусний зв'язок "Оболонь - Вокзал", якщо є те саме метро? > Що ж до Пташиного ринку, то я з Вами згоден, трамваєм > краще, але й тролейбусом непогано :) (Див. вище) Трамваєм НАБАГАТО краще - див. вище :-) | ||
mikolalex | Re: Думки вголос [32] | [Ответить] |
Пане, ну не треба так жонглювати фактами.
"У два рази". Ну і що? Адже відстань та ж сама. Ну повільніше, ну на три хвилини довше, ну на пять, ну чого ж так дерти горло? І знову ж таки, не памятаю хто, але хтось подав ідею,нібито трамвай може розгрузити метро і навіть довозити людей до зал. вокзалу. Тож я довів, що тролейбус зробив би це краще. От і все :) А тепер знову спробую підвести риску: Такі трамвайні маршрути, як 4 і 11 заміняться тролейбусом легко. №16 трохи важче, та все ж терпимо. А явні переваги - тиша і спокій. зрозуміло, це все буде за умови достойного забезпечення тролейбусами і нормальними маршрутами. Більш того, в ідеалі, при наявності великої кількості тролейбусів, можна було б запустити кілька маршрутів, які б сильно замінили маршрутки, наприклад у напрямку Шулявки та інш. Цього трамваю ніколи не зробити. | ||
Сергей Федосов | Re: Думки вголос [32] | [Ответить] |
трамвай не нужно прокладывать, он уже проложен предками и образует нужные маршруты. Зачем это ломать и шило на мыло менять? Украинские куры уже гривны не клюют? Странно, чего тогда только что так за газ торговались :-)
(Вибачте, не могу украiньскою...) | ||
Гляньте на початок цієї теми!
Я просто хотів сказати. що якщо Омеля таки демонтує трамвай і прокладе троль, то в цьому нічого страшного не буде... Тролейбус буде навіть краще, хоча я не можу точно сказати, чи будуть варті отримані переваги тих робіт, які треба провести для цього. Все. | ||
IRJ | Re: Думки вголос [32] | [Ответить] |
> Я просто хотів сказати. що якщо Омеля таки демонтує трамвай і прокладе троль, то в цьому нічого страшного не буде...
Уже тысячу человек тысячу раз сказали, но всё ещё мало :( Да, триО может демонтировать трамвай, но никто никакого троллейбуса пускать НЕ СОБИРАЕТСЯ. Максимум по планам запуск 44-го, который заменит 4-ый И ВСЁ. Более того, опираясь на пройденный опыт, вместп трёх маршрутов трамваев будет запущена одна машина на 44-ый маршрут. Хотя Вы правы, ничего страшного в бесконечной давке в КК-шках (маршрутках) нет. Вон, например, в Африке, у многих питьевой воды не хватает... | ||
Александр | Re: Думки вголос [32] | [Ответить] |
> просто хотів сказати. що якщо Омеля таки демонтує трамвай і> прокладе троль, то в цьому нічого страшного не буде...
>Тролейбус буде навіть краще Я уже както писал, новидать человек не всё читает. На Саксаганского дней 10 назад, крутая легковушка врезалась в другую машину. Тролейбусы все стояли более часа, так как из за возникшей пробки и гаи не смогла быстро доехать. А взять Артёма, воздухофлотский, да мало ли ещё где. чуть какаято авария и стоят тролейбусы. Вы скажете, что трамвай тоже не может обьехать, но когда он идёт по выделенке, то только из за другого трамвая, может стать движение, а здесь из за любого придурка, который неуважает правила. | ||
Сергей Федосов | Re: Думки вголос [32] | [Ответить] |
Прочитал на московском форуме, что воронежцам жалко, что исчезает троллейбус, но никто не возмущается.
Так что можно всё, даже без воды и туды, и сюды..... | ||
>но никто никакого троллейбуса пускать НЕ СОБИРАЕТСЯ
Пробачте, відстав від часу, мабуть, плани змінилися. До недавнього часу наче збиралися... Давайте згадаємо, з чого починалось. Я хотів вам сказати, що не у всіх випадках демонтаж трамвайної лінії З ЗАМІНОЮ НА ТРОЛЕЙБУСНУ є чимось шкідливим. Згадав Оболонь. Почав порівнювати трам. з тролейбусом, всі зі мною сперечалися, доводили, що тролейбус буде гірше(але ж БУДЕ!!!), а потім раптом вияснилося, що тролейбуса нема навіть у планах :) :) :) Просто LOL Вибачайте за поганий приклад :) Знаєте, особливо мене смішить стереотип "забиті маршрутки". Можете скільки хочете клясти їх за неекологічність, але факт-фактом: не тільки я, навіть не киянин, а й більшість жителів вважають комфортнішим їздити саме ними, а не просторими трамваями :) Та зрештою, цю мою безглузду тему треба закрити. З самого початку я не сподівався, що розворушу таких фанатів трамваю, і зрештою з цього нічого не вийшло. На все добре. | ||
Стефан | Re: Думки вголос [32] | [Ответить] |
Трамвай имеет свой смысл. Троллейбус — свой. Строить где-то лучше трамвай, где-то троллейбус, где-то почти всё равно, а где-то и микроавтобуса раз в полчаса хватит. Но чтобы заменять уже существующий трамвай троллейбусом, нужны очень веские основания. Говорящего "давайте заменим трамвай на троллейбус, потому что троллейбус справится с этим маршрутом так же хорошо, как трамвай" нужно на первый раз предупредить, чтобы не нес глупостей, а при повторении — иммобилизовать...
А говорящему "так трамвай же шумит!" вежливо напомнить, что в этом случае менять надо рельсы, вагоны, а если ни то, ни другое не делается — то руководство города. | ||
> Почав порівнювати трам. з тролейбусом, всі зі мною сперечалися, доводили, що тролейбус буде гірше(але ж БУДЕ!!!), а потім раптом вияснилося, що тролейбуса нема навіть у планах :) :) :)
Просто LOL Да-а-а? Что ж, тогда поделитесь PLS этими планами. Может я действительно, как слепой котёнок, ничего не вижу... > Знаєте, особливо мене смішить стереотип "забиті маршрутки". А меня смешит стереотип "Киев - европейский город", ну и что с того? > не тільки я, навіть не киянин, а й більшість жителів вважають комфортнішим їздити саме ними, а не просторими трамваями :) А чему Вы радуетесь? Тут плакать нужно... Хотя понятно, на безрыбье и рак рыба.... > З самого початку я не сподівався, що розворушу таких фанатів трамваю, і зрештою з цього нічого не вийшло. На все добре. Естественно. Против здравого смысла не попрёшь ;) | ||
Кстати, тут ещё такая мысль в голову пришла. Почему с таким завидным постоянством пробивается идея замены трамвая на троллейбус, а не наоборот? Почему заменить Т4 на Тр44 считается вполне логичным? А вот почему бы не заменить Тр24 на Т20 (например)? Сделать линию максимально независимой от шинокопытных, загнать туда двойники-тройники и вот вам надёжная, независимая связь Оболони с Виноградарем... Непонятно... | ||
AMY | Re: Думки вголос [40] | [Ответить] |
> Згадав Оболонь. Почав порівнювати трам. з
> тролейбусом, всі зі мною сперечалися, доводили, що > тролейбус буде гірше(але ж БУДЕ!!!), а потім раптом > вияснилося, що тролейбуса нема навіть у планах :) :) :) Чуть-чуть не так. Троллейбусная линия построена. На остановках уже больше 1,5 лет нарисован 44-й маршрут. Пот только закупки ПС у властей не оказалось планах. Да тут еще "некоторые" подгадили со сбором подписей в защиту трамвая > Просто LOL Вибачайте за поганий приклад :) Знаєте, особливо > мене смішить стереотип "забиті маршрутки". Можете скільки > хочете клясти їх за неекологічність, але факт-фактом: не > тільки я, навіть не киянин, а й більшість жителів вважають > комфортнішим їздити саме ними, а не просторими трамваями :) Да, в году 95-96 маршрутки была таки комфортабельнее и удобнее. Микроавтобусы, только сидячие места, быстрее, чем трамвай-троллейбус. Правда по салону ходить неудобно, но сколько там ходить. Тем более был выбор - трамвай-троллейбус (помедленнее) или маршрутка (быстрее) Затем появились Ивеки (крыша повыше, удобне ездить стоя, ну а затем - "Богданы", тоже маршрутные такси, только со стоячими местами, такси-скотовоз. У них остался плюс - останавливаются по команде "Стой тута!", он же и минус - когда в такси 30-40 человек командуют под каждым столбом "Стой!", маршрутная скорость почему-то не превышает скорости "убогого убитого трамвая-бомжевозки" Кстати, за эти годы почему-то (гы-гы!) количество трамваев троллейбусов резко уменьшилось и поэтому выбор сместился в сторону маршруток - стоя в такси ехать лучше, чем ждать непонятно сколько трам/троля. Ну а по-поводу <стереотип "забиті маршрутки">, то если садишься не на конечной, то шансов ехать сидя маловато будет, однако. Ну и кроме того, сегодня в переоборудованных грузовых мерсах, которые тоже ездят по киеву в качестве маршруток, почемуто (гы-гы!) так близко устанавливают сидения, что у человека среднего роста колени не вмещаются > Та зрештою, цю мою безглузду тему треба закрити. З самого > початку я не сподівався, що розворушу таких фанатів > трамваю, і зрештою з цього нічого не вийшло. На все добре. > Пока! Удачи! :)) | ||
Maxy | Re: Думки вголос [32] | [Ответить] |
Потому что трамвай большинство как чиновников, так и жителей Киева видало только медленным и шумным (а если видело не медленным и не шумным - то он слишком непохож был на тот, что у нас есть - либо слишком непохожий ПС, либо трам официально заделарирован "скоростным", т.е. в сознании классифицируется как совсем другое явление).
Тут поможет только поездка в Прагу. | ||
>> а потім раптом вияснилося, що тролейбуса нема навіть у планах :) :) :)
> Чуть-чуть не так. Троллейбусная линия построена. На остановках уже больше 1,5 лет нарисован 44-й маршрут Нет, совсем не так ;) Я сказал, что запланирована замена Т4 (и даже построена, или, точнее, натянута), а вот замены Т11 и Т16 нет и в планах нет :( А если есть, то PLS просветите. | ||
AMY | Re: Думки вголос [46] | [Ответить] |
> Я сказал, что запланирована
> замена Т4 (и даже построена, или, точнее, натянута), а вот > замены Т11 и Т16 нет и в планах нет :( Ага, в общем-то так оно и есть | ||
Сергей Федосов | Re: Думки вголос [45] | [Ответить] |
> Потому что трамвай большинство как чиновников, так и
> жителей Киева видало только медленным и шумным (а если > видело не медленным и не шумным - Наверное потому, что я не житель Киева, я видел киевский трамвай и не медленным, и не шумным. И не только видел, но даже и ездил на нём. И не только ездил, но даже активно ездил. Вру, конечно, это было давно и неправда. Трамвай может быть только медленный и шумный. С фанерой вместо сидений и комьями смазки в дверном механизме. | ||
Сергей Федосов | Re: Думки вголос [45] | [Ответить] |
Хоть убей не пойму зачем заменять 4-й трамвай троллейбусом.
Ах да, конечно, на таблички нанесли! И вообще... что, зря верёвку и мыло покупали? | ||
Maxy | Re: Думки вголос [45] | [Ответить] |
>Наверное потому, что я не житель Киева, я видел киевский
>трамвай и не медленным, и не шумным. >И не только видел, но даже и ездил на нём. >И не только ездил, но даже активно ездил. >Вру, конечно, это было давно и неправда. Трамвай может быть >только медленный и шумный. С фанерой вместо сидений и >комьями смазки в дверном механизме. Ха. Ну так Ваши воспоминания прерываются в хорошем месте. А остальные видели трамваи каждый день, и резких изменений не замечали, т.е. видя сейчас его страшным большинство находится в уверенности, что трамвай таким был всегда. Так уж устроена человеческая память. | ||
Стефан | Re: Думки вголос [49] | [Ответить] |
> Хоть убей не пойму зачем заменять 4-й трамвай троллейбусом.
И я не пойму. Ну тупыыыые!.. © (мы вдвоем, естественно :-) | ||
Misha | Re: Думки вголос [49] | [Ответить] |
Так его и не будут заменять. Ну, в смысле, именно 4 могут и заменить, но 16 и 11 останутся.
Спор уже не очень актуален. | ||
mikolalex | Re: Думки вголос [49] | [Ответить] |
В ЧУЖИЙ МОНАСТИР ЗІ СВОЇМ ТРЕБНИКОМ НЕ ПОТИКАЙСЯ!!!
(це я сам себе картаю :)) Знову намагаюсь пояснити вам свою думку(це вже востаннє :)) : Я не намагаюсь довести потребу в заміні трамвая на тролейбус. Це, як відомо, ініціатива міської влади :) Пропоную порівняти: заміна трамвая на троль+докупка кількох тролейбусів і заміна всіх трамвайних колій та ремонт вагонів В результаті, в усіх попередніх повідомленнях я намагався довести, що перший варіант виявиться комфортнішим для жителів Оболоні(та, напевне, і дешевшим) Ви ж почали "за рибу гроші": "А нащо це взагалі робити?" Згоден, можна залишити все як є :). | ||
Misha | Re: Думки вголос [53] | [Ответить] |
> В ЧУЖИЙ МОНАСТИР ЗІ СВОЇМ ТРЕБНИКОМ НЕ ПОТИКАЙСЯ!!!
> (це я сам себе картаю :)) Не надо так себе картати :) Тут, как и везде, у всех людей есть своё мнение, и не факт, что оно всегда правильное. Но... > Пропоную порівняти: > заміна трамвая на троль+докупка кількох тролейбусів > і > заміна всіх трамвайних колій та ремонт вагонів > В результаті, в усіх попередніх повідомленнях я намагався > довести, що > перший варіант виявиться комфортнішим для жителів > Оболоні(та, напевне, і дешевшим) Первый дешевле не получается. Скорее - равным по стоимости. А вот второй получается более перспективным в долгосрочной перспективе и не менее комфортным для жителей. | ||
Сергей Федосов | Re: Думки вголос [52] | [Ответить] |
> Так его и не будут заменять. Ну, в смысле, именно 4 могут и
> заменить, но 16 и 11 останутся. Спор уже не очень > актуален. Второй тупой вопрос - зачем вообще нужен 44-й троллейбус? "Линию построили - не пропадать же добру?". А что она не подходит для других маршрутов? Как насчёт версии 24-го от Виноградаря до метро Оболонь? Пусть под тем же 44-м номером? Или, если угодно, под 36-м? Как насчёт продления 34-го через Полярную до пл.Шевченко? Что, оба эти варианта не нужны? Нужно открыть 44-й по трассе уже существующего 4-го и не иметь ничкго другого? На Оболони всё тип-топ, все маршруты оптимальны? | ||
IRJ | Re: Думки вголос [53] | [Ответить] |
> И я не пойму.
Ну тупыыыые!.. © (мы вдвоем, естественно :-) А меня возьмёте к вам? ;) | ||
Misha | Re: Думки вголос [55] | [Ответить] |
> Второй тупой вопрос - зачем вообще нужен 44-й троллейбус?
На него я не могу ответить :-) > Что, оба эти варианта не нужны? Нужно открыть 44-й по > трассе уже существующего 4-го и не иметь ничкго другого? Ну он будет не по трассе 4-го. Немножко расширенный. | ||
Сергей Федосов | Re: Думки вголос [55] | [Ответить] |
Если у киеввластей такой зуд троллейбусизации Оболони, то вот им конкретное полезное дело.
- постройка линии на Минском массиве, - перевод на неё 6-го маршрута с сохранением 18-го и 32-го на ул. Сошенко, - объединение троллейбусного маршрута 24к с автобусным 99 Вот вам и пригодилась новая линия по ул.Зои Гайдай. Есть возражения? | ||
mikolalex | Покращення тролейбусної сітки на Оболоні | [Ответить] |
>Как насчёт версии 24-го от Виноградаря до метро Оболонь?
Тоді вже краще по "Оболонському шестикутнику": Малиновського-Героїв Сталінграда-Тимошенка >- объединение троллейбусного маршрута 24к с автобусным 99 Теж добре, але тоді майже відпаде потреба в 32му, адже з Мінського масиву краще їхати до метро Мінської, аніж до Героїв Дніпра. А для забезпечення жителів вулиць Північної та Прирічної можна або зробити 44 троль по маршруту м. Оболонь-(як 4 трам.)-м. Героїв Дніпра-Північна, або продовжити трамвайну лінію :) :) :) і маршрут №4 по вул. Героїв Дніпра до Північної :) :) :) з демонтажем :) :) :) тролейбусного дроту :) :) :) | ||
Сергей Федосов | Re: Покращення тролейбусної сітки на Оболоні | [Ответить] |
32-й связывает метро "Героев Днепра" с Северной и с по.Шевченко-ул.Сошенко.
99/24к связывает Минский массив с метро "Минская" и просп.Героев Сталинграда, а также весь просп.Героев Сталинграда вплоть до Северной с метро "Минская". Каждый из этих маршрутов в итоге оказывается при деле. Соответственно на ул.Сошенко сохраняются маршруты 18 и 32, на Минский направляются 6 и 99/24к, который можно назвать 44-м, если так хочется. Есть согласие? Тогда Комитет - вперёд! Омельченко любит троллейбусизировать улицы, вот пусть и займётся делом на Минском массиве :-) Заодно и Оболонь оставит в покое. | ||
Зигфрид | Re: Покращення тролейбусної сітки на Оболоні | [Ответить] |
44й раза в полтора длиннее нынешней четверки. Только вот "не туда, куда надо" :-)))) | ||
Володя | Re: Покращення тролейбусної сітки на Оболоні | [Ответить] |
И я не пойму.
Ну тупыыыые!.. © (мы вдвоем, естественно :-) <А меня возьмёте к вам? ;) И я тоже этого не пойму. Значит и я тупой? | ||
Володя | Re: Покращення тролейбусної сітки на Оболоні | [Ответить] |
<Кстати, тут ещё такая мысль в голову пришла. Почему с таким завидным постоянством пробивается идея замены трамвая на троллейбус, а не наоборот? Почему заменить Т4 на Тр44 считается вполне логичным? А вот почему бы не заменить Тр24 на Т20 (например)? Сделать линию максимально независимой от шинокопытных, загнать туда двойники-тройники и вот вам надёжная, независимая связь Оболони с Виноградарем... Непонятно...
Лично я предпочел бы видеть Т 20 на его старой трассе (Контрактовая - Лавра) а не на Оболони и Виноградаре. | ||
mikolalex | Re: Покращення тролейбусної сітки на Оболоні | [Ответить] |
>32-й связывает метро "Героев Днепра" с Северной и с по.Шевченко-ул.Сошенко.
99/24к связывает Минский массив с метро "Минская" и просп.Героев Сталинграда, а также весь просп.Героев Сталинграда вплоть до Северной с метро "Минская". Каждый из этих маршрутов в итоге оказывается при деле. Ну а чого, чого вони до метро "Героїв Дніпра" їдуть? Щоб піти в гості до родичів на Оболоні??!! Та ні ж, в більшості своїй - щоб сісти на те метро!!! А де їм краще сідати??!! Що до мінської , що до Героїв Дніпра дорога однакова, але ж вони будуть їхати на метро на південь, і від Мінської - ближче!!! Далі, не розумію, чого ви так сильно диференціююте Мінський масив і площу Шевченка. Ідеальний варіант- кільце Рокосовського-Кондратюка-Мінський проспект-пл. Шевченка-Полярна І щоб всі маршрути, які зараз фактично закінчуються на площі Шевченка, а саме 6, 18, 32 в кінці заходили на це кільце, обслуговуючи таким чином і Мінський масив. Та навіть й без цього маршруту №32 було б краще йти не через Героїв Дніпра, а через Мінську. Так буде зручніше і жителям Північної, і жителям Мінського, і приїжджім з Полісся, які прибувають на однойменну автостанцію. | ||
Сергей Федосов | Re: Покращення тролейбусної сітки на Оболоні | [Ответить] |
Ещё раз - предлагаемый мной 99/24к идёт через метро Минская, а не Героев Днепра. Через метро Героев Днепра идёт только 32-й, как и сегодня.
Далее. 32-й я предлагаю сохранить до ул.Сошенко, а 99/24к пустить кольцом вокруг Минского массива. Кольцо на Сошенко сохраняется для 18-го, ему нужен диспетческий пункт с местом отдыха. У 6-го таким местом может быть Лукьяновка. А если нет - то продлить его на Первомайский вместо 19-го (или 19-й на Минский массив - whatever). Кроме того, 18-й получается короче и это хорошо, т.к. не все троллейбусы будут начинать от пл. Шевченко путь уже хаполненными пассажирами с Минского массива. У 99/24к уже есть диспетчерский пункт на Северной, значит, его можно закольцевать вокруг Минского без проблем и потребности в новой диспетческой.. В итоге от пл. Шевченко можно попасть и на метро "Героев Днепра", и на "Минскую", на выбор, а если нужно к метро "Оболонь" - пожалуйте на трамвай. Есть возражения? Или что-то я не учёл? | ||
IRJ | Re: Покращення тролейбусної сітки на Оболоні | [Ответить] |
> Лично я предпочел бы видеть Т 20 на его старой трассе (Контрактовая - Лавра) а не на Оболони и Виноградаре.
Дык, не в номере ж суть... Непонятно, почему трамвай на троллейбус можно менять, а вот троллейбус на трамвай нет :( | ||
Nick | Re: Думки вголос [17] | [Ответить] |
> Ну, вибачайте, але поїздка трамваєм з Оболоні до вокзалу -
> це сон рябої кобили! А тролейбус зробить це все набагато > краще. Наприклад, яка вам такий маршрут: > Оболонь-Лугова-Вишгородська-Фрунзе-Подільський узвіз- > Лукянівка(!)-зал. вокзал(!). Шановний mikolalex! Дозвольте запитати, скількі раз у житті Ви були на Оболоні? 1. Дуже велике прохання відповісти на запитання № 13. 2. Ще більше прохання не засмічувати форум безглуздими ідеями. | ||
Anton | Re: Думки вголос [40] | [Ответить] |
> З самого
> початку я не сподівався, що розворушу таких фанатів > трамваю Я цілком однаково добре ставлюсь і до трамвая, і до тролейбуса. А в цьому конкретному випадку віддаю перевагу трамваю тому і тільки тому, що не було ще в Києві жодної РІВНОЦІННОЇ заміни трамваю на тролейбус - і є всі підстави вважати, що і цього разу буде так само. 11 і 16 трамвай замінити на тролейбус таки не передбачається - навіть у планах... | ||
mikolalex | Re: Думки вголос [40] | [Ответить] |
>Шановний mikolalex!
Дозвольте запитати, скількі раз у житті Ви були на Оболоні? 1. Дуже велике прохання відповісти на запитання № 13. 2. Ще більше прохання не засмічувати форум безглуздими ідеями. Відповідаю: Шановний пане! Мені важко сказати Вам, скільки я раз був на Оболоні, адже одного разу я жив там щось із місяць. Крім цього, я був там ще 4-5 разів. 2.Не засмічувати безглуздими ідеями? Власне, безглузда ідея була лише одна, а всі наступні мої повідомлення - лиш відповідь на ще більш безглузді аргументи. До яких я відношу, наприклад, і ідею довезення трамваем пасажирів із Оболоні до зал. вокзалу. Цю ідею я вже спростував, але чомусь дурнем вважають мене, а не того пана, який запропонував початкову ідею з трамваями :) :) :) Відповідь на ваше питання №13 ви знайдете, коли уважно перечитаєте попередні повідомлення. Успіхів! | ||
Misha | Re: Думки вголос [40] | [Ответить] |
Ехать как на троллейбусе, так и на трамвае в их сегодняшнем виде от Оболони до Вокзала - нонсенс. | ||
Сергей Федосов | Re: Думки вголос [40] | [Ответить] |
И не в сегодняшнем виде тоже. Это именно тот случай, еогда нужно ехать на метро | ||
Misha | Re: Думки вголос [40] | [Ответить] |
Да, именно по этой трассе - конечно. | ||
Vyacheslav | Re: Думки вголос [40] | [Ответить] |
...а вот если бы на Подольском спуске была трамвайная линия... | ||
Сергей_П | Re: Думки вголос [70] | [Ответить] |
> Ехать как на троллейбусе, так и на трамвае в их сегодняшнем
> виде от Оболони до Вокзала - нонсенс. Если лишь между двух конечных остановок, то да. А если от Дмитровской до Оболони, от Лукьяновки (конца Глубочицкой) до Вышгородской, то уже нет. Наличие прямого маршрута позволит добираться до работы или до рынка без пересадок и увеличит количество пассажиров. Вокзал, к сожалению, единственная конечная в окрестностях центра. | ||
Maxy | Re: Думки вголос [70] | [Ответить] |
Кстати - я уже как то высказывался, что троллейбус 6-ку можно во внепиковое время (когда свободных машин побольше и пробки на Косиора поменьше) пускать до южного вокзала. | ||
mikolalex | Re: Думки вголос [70] | [Ответить] |
Если лишь между двух конечных остановок, то да. А если от Дмитровской до Оболони, от Лукьяновки (конца Глубочицкой) до Вышгородской, то уже нет.
Во-во! До вокзала - да, фигня, а вот до Лукяновки - оч даж! | ||
Anton | Re: Думки вголос [70] | [Ответить] |
На вже існуючій тролейбусній мережі Києва можна зробити дуже багато нових цікавих маршрутів в багатьох районах міста, але цьому перешкоджає просто катастрофічна нестача рухомого складу! Зараз відкриття нового маршруту можливе виключно за рахунок ліквідації (повної або часткової) маршруту іншого. Тому зараз ідея про маршрут Оболонь-Вокзал можливо б і мала право на існування, але чи є такі маршрути, якими можна пожертвувати заради нього? | ||
Maxy | Re: Думки вголос [70] | [Ответить] |
У ч/пік - немає. Тому за наявної ситуації всіі фантазії щодо нових маршрутів можут стосуватись лише комунікацій, що мали б попит у непіковий час. Зокрема можна було б ввести кілька "маршрутів вихідного дня". |
[ Список тем | Создать тему ]