[ Список тем | Создать тему ]
[ 0‒16 ]
Scream | Sanos-Škoda или Škoda-Sanos | [Ответить] |
http://stts.mosfont.ru/photo/108650/
Кто-то может росказать более подробно про этот троллейбус? Как я понимаю это совместно югославская – чехословацкая розработка? | ||
LAEN | Re: Sanos-Škoda или Škoda-Sanos | [Ответить] |
Форум не поддерживает кодировки, кроме латинской и киррилицы.
Проверено на шведском :-) | ||
HAnS | Re: Sanos-Škoda или Škoda-Sanos [0] | [Ответить] |
> http://stts.mosfont.ru/photo/108650/
> Кто-то может росказать более подробно про этот троллейбус? > Как я понимаю это совместно югославская – чехословацкая > розработка? Там у коментарях недостатньо? Кузов выпускался заводом в Скопье (нынешняя Македония) на основе автобуса Мерседес модели 50-х годов. Ко времени производства этих троллейбусов завод Шкода-Остров еще не разработал собственную модель сочлененного троллейбуса, в которых в то время (начало 80-х) в Чехословакии была огромная потребность. Поэтому в автобусный кузов установили шкодовское ЭО с ТИСУ и приводом на два тяговых двигателя. Был также изготовлен единственный экземпляр одиночного тролейбуса в кузове Санос, который эксплуатировался в Сараево. — Виктор Бергман цитировать · 23.11.2008 02:56 MSK 2 | ||
Сергей Федосов | Re: Sanos-Škoda или Škoda-Sanos [0] | [Ответить] |
Ездил я на нём в Москве по 1-му в маршруту в 1986-м году. Очень понравилось как двери открываются. На других маршрутах он вроде бы не работал. | ||
Сергей Федосов | Re: Sanos-Škoda или Škoda-Sanos [1] | [Ответить] |
> Форум не поддерживает кодировки, кроме латинской и
> киррилицы. Проверено на шведском :-) Иероглифы прекрасно поддерживает. Проверено на китайском. :-) | ||
LAEN | Re: Sanos-Škoda или Škoda-Sanos [4] | [Ответить] |
> > Форум не поддерживает кодировки, кроме латинской и >
> киррилицы. Проверено на шведском :-) Иероглифы прекрасно > поддерживает. Проверено на китайском. :-) Сейчас сижу с другого компьютера - показывает (букву "Š"). Делаю вывод что это не поддерживает моя опера :) | ||
лихвар | Re: Sanos-Škoda или Škoda-Sanos [4] | [Ответить] |
а моя опера підтримує честіну :) | ||
YEVGENIY | [Ответить] | |
Жаль что в Харькове таких троллейбусов не было. | ||
Воля у Гуляйполі | Re: | [Ответить] |
Як на мене, це взагалі ДАК-217, оформлений в сттилі ЗіУ. Тролейбус відстав від свого часу. | ||
HAnS | Re: [8] | [Ответить] |
> Як на мене, це взагалі ДАК-217, оформлений в сттилі ЗіУ.
> Тролейбус відстав від свого часу. А яким боком тут ДАК? Це та сама 15Тр, тільки в Саносівському кузові, друга справа що Мерседесівський кузов дійсно трохи застарів. Але знов-же, НЯЗ Саноси випускали на початку - в середині 80-х, тоді він не був аж настільки застарілим. Дизайн типовий для 70-х, тому й схожість до ЗіУ-9/10. | ||
Воля у Гуляйполі | Re: [9] | [Ответить] |
> > Як на мене, це взагалі ДАК-217, оформлений в сттилі ЗіУ.
> > Тролейбус відстав від свого часу. А яким боком тут ДАК? > Це та сама 15Тр, тільки в Саносівському кузові, друга > справа що Мерседесівський кузов дійсно трохи застарів. Але > знов-же, НЯЗ Саноси випускали на початку - в середині 80-х, > тоді він не був аж настільки застарілим. Дизайн типовий для > 70-х, тому й схожість до ЗіУ-9/10. Він оснащений ТІСУ та ТЕДами від 14Тр? З.І. Був на випробуваннях у Москві у 1986 р., і це тоді, коли вже були ті ж ДАКи, 14Тр вже отримали бокові поворотники в блоці з фарами головного світла та нові двері. Тепер уявіть зараз новий тролейбус, кузов якого схожий на К-11У. Навіть, якщо він оснащений ТрСУ. Кому він сподобається? | ||
HAnS | Re: [10] | [Ответить] |
> Він оснащений ТІСУ та ТЕДами від 14Тр?
Так. > З.І. Був на випробуваннях у Москві у 1986 р., і це тоді, > коли вже були ті ж ДАКи, 14Тр вже отримали бокові > поворотники в блоці з фарами головного світла та нові > двері. І? Те що Санос в Москву потрапив у 1986, не означає що він сам 1986. НЯЗ Саноси будували з початку 1980-х. > Тепер уявіть зараз новий тролейбус, кузов якого схожий на > К-11У. Навіть, якщо він оснащений ТрСУ. Кому він > сподобається? Невдале порівняння. Відстань між Саносом і Шкодою 15Тр значно менше ніж відстань між К11у та МАЗ 103Т, хоча і там, і там різниця між тролейбусами - років 5. | ||
Воля у Гуляйполі | Re: [11] | [Ответить] |
> > Він оснащений ТІСУ та ТЕДами від 14Тр? Так. > З.І. Був на
> випробуваннях у Москві у 1986 р., і це тоді, > коли вже > були ті ж ДАКи, 14Тр вже отримали бокові > поворотники в > блоці з фарами головного світла та нові > двері. І? Те що > Санос в Москву потрапив у 1986, не означає що він сам 1986. > НЯЗ Саноси будували з початку 1980-х. > Тепер уявіть зараз > новий тролейбус, кузов якого схожий на > К-11У. Навіть, > якщо він оснащений ТрСУ. Кому він > сподобається? Невдале > порівняння. Відстань між Саносом і Шкодою 15Тр значно менше > ніж відстань між К11у та МАЗ 103Т, хоча і там, і там > різниця між тролейбусами - років 5. Та ну, не смішіть. Точніше, між 15Тр у тому стані, у якому вони у нас сьогодні та Шкодою-Санос різниця, можливо, й не така велика. Різниця між 103Т та К11у не стільки по стилю (дизайн 11у невдалий за рахунок невдалого поєднання рублених та згладжених форм, відсутності домінанти в загальному обілку (у тої ж-таки 15Тр - це передня панель), але стиль 103Т та К11у має багато спільного. Санос та 15Тр - стильові антиподи. | ||
HAnS | Re: [12] | [Ответить] |
> Санос та 15Тр
> - стильові антиподи. Санос та 15Тр - типові представники 70-х та 80-х відповідно. І нагадаю вам, що на момент появи Саносів, Шкода 15Тр існувала у вигляді двох прототипів із кузовними проблемами, і до серії їм залишалося ще років 5-7. | ||
Воля у Гуляйполі | Re: [13] | [Ответить] |
> > Санос та 15Тр > - стильові антиподи. Санос та 15Тр -
> типові представники 70-х та 80-х відповідно. І нагадаю вам, > що на момент появи Саносів, Шкода 15Тр існувала у вигляді > двох прототипів із кузовними проблемами, і до серії їм > залишалося ще років 5-7. Я писав про 14Тр, про 15Тр згадали саме Ви. | ||
HAnS | Re: [13] | [Ответить] |
Той Санос був гармошкою, тому порівнювати його з 14Тр безглуздо. | ||
Воля у Гуляйполі | Re: [15] | [Ответить] |
> Той Санос був гармошкою, тому порівнювати його з 14Тр
> безглуздо. Обговорюючи стиль, у якому зроблений тролейбус - нормально. Той же 14Тр зроблений , мяко кажучи, у одному стилі з 15Тр - одиночка зі зчленованим. |
[ Список тем | Создать тему ]