Памяти киевских трамваев:: Форумы::

КИЕВСКИЙ ТРАМВАЙНЫЙ ФОРУМ
История трамвая и других видов транспорта
Оффтопики здесь запрещены
Правила | ЧаВо | Новости ]

Список тем | Создать тему ]

0‒19 | 20‒39 | 40‒79 | 80‒99 ] [ Все сообщения ]

SEmixSolaris в Украине[Ответить
[0] 2008-05-28 15:40Украина вступила в ВТО, в депо заговорили о Солярисах.
Кто что знает об этих машинах?

BKVRe: Solaris в Украине [0][Ответить
[1] 2008-05-28 16:08> Украина вступила в ВТО, в депо заговорили о Солярисах. Кто
> что знает об этих машинах? 

На польських форумах тихо, якщо б було щось серьйозне - уже б гомоніли по всіх форумах...

SEmixRe: Solaris в Украине [1][Ответить
[2] 2008-05-28 16:14> На польських форумах тихо, якщо б було щось серьйозне - уже
> б гомоніли по всіх форумах...

Ты наверное неправильно меня понял. Я хочу понять вцелом, что это за машины. Не обязательно что-то плохое. У меня, как и у многих других нету представления о том, что это за зверь.

BKVRe: Solaris в Украине [2][Ответить
[3] 2008-05-28 16:30> > На польських форумах тихо, якщо б було щось серьйозне -
> уже > б гомоніли по всіх форумах... Ты наверное неправильно
> меня понял. Я хочу понять вцелом, что это за машины. Не
> обязательно что-то плохое. У меня, как и у многих других
> нету представления о том, что это за зверь. 

Хороша, якісна машина, має свої "+" так і "-", напрклад полякам не подобається компоновка сидінь в салоні, в тих самих Кєльцях тішаться від ЛАЗівської компоновик (хто б міг подумати:))
Якість комплектуючих належна - принаймі Соляріс може закупити хіба що лише польські сидіння, решта Німеччина, правда зараз у Соляріса насатють здається скрутні часи - усі головні великі контракти позабирав МВ (ціна+якість зробили свою чорну справу:)), МАН зараз тимчасово не бере участі в тендерах, так як заявок у нього уже рік наперед... Вольво і Сканія намагються щось робити, але у них висока ціна...
Соляріс будує плани на вихід на наші ринки, т.я. в Німеччину він поставляє тепер лише штучні поставки, цього року основним ринком була Польща, повторююсь - тепер на польскому ринку серьйозну конкуренцію робить МВ і не відомо як будуть справи через 1-2 рік часу...

SEmixRe: Solaris в Украине [2][Ответить
[4] 2008-05-28 16:38И тут Остапа понесло :)))))
Тема о Солярисе. И вопрос о солярисе:)))))

BKVRe: Solaris в Украине [4][Ответить
[5] 2008-05-28 16:46> И тут Остапа понесло :))))) Тема о Солярисе. И вопрос о
> солярисе:))))) 

:)
Двигун:
- МВ, МАН, ДАФ - на вибір
Ходова:
- ZF
Гальма:
- Knorr-Bremse
Комплектація салону:
- по бажанню клієнта, але поки за рамки розумного не виходили, матеріали європейського виробництва, здається Китай вони ще не застосовували, треба буде на польських сайтах попитатись
Якість зборки
Те що мені доводилось бачити - можу сказати, що зроблено добротно, принаймі нічого не шумить і не грюкає і явних дефектів не було віднайдено
Якість матеріалів
У мене немає зауважень, літом буду в Будапешті - подивлюсь на Соляріси тролейбус в якому вони стані - може що й змінилось

G[H]usele_БПАRe: Solaris в Украине[Ответить
[6] 2008-05-28 17:07А сколько стоит Солярис? И вообще - какие есть его модели? (это наверно Троллино 12 и Троллино 18). А чем отличаются Солярис и Солярис-Ганз?

Действительно по этой машине нет инфы совсем, поэтому много вопросов накопилось:-))

BKVRe: Solaris в Украине [6][Ответить
[7] 2008-05-28 17:14> А сколько стоит Солярис? И вообще - какие есть его модели?
> (это наверно Троллино 12 и Троллино 18). А чем отличаются
> Солярис и Солярис-Ганз? Действительно по этой машине нет
> инфы совсем, поэтому много вопросов накопилось:-)) 

Якщо про тролейбуси - то є ще Тролліно 15:)
Ціна дуже сильно коливається - залежить від комплектації
На Тролліно 12 найдешевша відома мені ціна 280 000Євро, але це ціна на 2006 рік, наскільки я памятаю, можно сказати що в середньому ціна 280-350 000Євро на 12м машину...
Соляріс - це виробник автобусів і кузовів до тролейбусів
Ганз (точніше з угорської Ганц -Ganz) - збанкрутілий виробник електрообладнання - перші поставки Солярісів до Будапешта відбувались через Ганц - так захотіло керівництво, щоб дати роботу заводу (а-ля МАЗ через КЗЕТ:)), недавно їх викупила Шкода...

[8] 2008-05-28 17:16Сам автобус в Польщі коштує від 700 000злотих (186 000Євро за курсу 3,75), думаю що зараз при ціні злотого в 3,57/Євро можливо й змінилась ціна, гармошка - від 250 000Євро

[9] 2008-05-28 17:19> А сколько стоит Солярис? И вообще - какие есть его модели?
> (это наверно Троллино 12 и Троллино 18). А чем отличаются
> Солярис и Солярис-Ганз? Действительно по этой машине нет
> инфы совсем, поэтому много вопросов накопилось:-)) 

www.solarisbus.pl :)

G[H]usele_БПАRe: Solaris в Украине [6][Ответить
[10] 2008-05-28 17:59Благодарю за инфу!:-)

SEmixRe: Solaris в Украине [6][Ответить
[11] 2008-05-28 18:26Если уже о ценах заговорили... тут прошла инфа, что МАН в России пытается взять контакт на гармошки Lion`s city по 210 000 ойро за штучку! Верить или не верить? :-)))))

FlasHRe: Solaris в Украине [6][Ответить
[12] 2008-05-28 19:17Если Киев не закупает новые Шкоды, то есть ли смысл брать Соларисы? Цена по-моему примерно похожая, а качество Шкод минимум не хуже.

SEmixRe: Solaris в Украине [12][Ответить
[13] 2008-05-28 19:22> Если Киев не закупает новые Шкоды, то есть ли смысл брать
> Соларисы? Цена по-моему примерно похожая, а качество Шкод
> минимум не хуже.

Во-первых Шкоду на данный момент некому везти в Киев.
Во-вторых Шкода будет стоит намного дороже Соляриса.

BKVRe: Solaris в Украине [11][Ответить
[14] 2008-05-28 19:36> Если уже о ценах заговорили... тут прошла инфа, что МАН в
> России пытается взять контакт на гармошки Lion`s city по
> 210 000 ойро за штучку! Верить или не верить? :-))))) 

Є два варіанти:
МАН за рахунок повного банкрутства терпить збитки - офіційно світиться цифра в 200млн Євро які треба віддавати+закриває автобусні заводи (крім польського)
1. випродує складські залишки з німецьких заводів
2. польський завод був забезпечений на цілий рік роботою - хтось мабуть відмовився від поставок (в Польщі фактично найбільші тендери пройшли, можливо на осінь щось і буде, літо таки сезон відпусток)

210 000Євро - щось це за дуже дешево (хіба що б/в річні, або двохрічні машини)
http://www.km-forum.com.pl/topics12/ceny-autobusow-lista-vt2122.htm
Króciutki (8m, coś jak Vero): ~300-350 000 zł
Midi (10m): ~500-600 000 zł
Mega (12m): ~650-750 000 zł
Przegub (18m): ~1 000 000 - 1 200 000 zł

Wszystkie ceny dla LF-ów (przy 8-m dla LE, ale to oczywiste) netto

Всі ціни нетто
на 2006-06-30 Злотий/Євро
http://www.pkobp.pl/index.php/id=waluty_a/data=2006-06-30/godz=09%3A50%3A00/section=ogol
Zl/EURO - 4.1372

Тобто, ціна на гармошку (нетто)
1млн зл=241 000Євро
1,2млн зл=290 000Євро

SEmixRe: Solaris в Украине [11][Ответить
[15] 2008-05-28 23:03Какое банкротство? Можно подробней? Про закрытие последнего автобусного завода Neoplan мы слышали, а что с MAN?

mvtRe: Solaris в Украине [12][Ответить
[16] 2008-05-29 01:35> Если Киев не закупает новые Шкоды, то есть ли смысл брать
> Соларисы? Цена по-моему примерно похожая, а качество Шкод
> минимум не хуже.

Какие Шкоды?
Зачем по-вашему на ЛАЗе производство евротроллейбусов наладили? (-:

BKVRe: Solaris в Украине [15][Ответить
[17] 2008-05-29 09:20> Какое банкротство? Можно подробней? Про закрытие последнего
> автобусного завода Neoplan мы слышали, а что с MAN? 

Звязку із тим що Неоплан збанкрутував, як усім відомо Неполан структура МАН, у Неоплана залишилось фінансових зобовязанаь на 200млн Євро + по причині високих зарплат, цін в Німеччині мають закрити/ закривають автобусін цеха і переносять в Польщу (до речі якщо домовляться цього року коло Тернополя має відкритись поки що зборочний завод вантажівко та автобусів) - це ще додаткові видатки (заплатити компенсації по зарплатам, податки - в Німеччині просто закрити завод не просто - дуже сильна соціальна програма), тому із тих проямих 200млн в сукупності може вилитись в 400-500млн Євро - це навіть для такої махіни як МАН великі кошти, найбільший контракт які вони цього року отримали - це на 60млн Євро автобусів для Франції та Німеччини, 60млн не покриють збитків від Неоплана...
Тому недарма МАН активізував своє виробництво в Польщі і так намагється зайти на наш ринок...

BKVRe: Solaris в Украине [15][Ответить
[18] 2008-05-29 09:59P.S. МАН безумовно не збанкрутує, але те що фінансові справи у нього зараз не веселі - це факт... Можливо на рік, два впдауть обєми продажів автобусів, а далі налагодиться, МАН просто так ринки продажу не здає:)

САНЕКRe: Solaris в Украине [15][Ответить
[19] 2008-05-29 10:29В апреле на выставке в Донецке общался с представителями "Соляриса". Они вроде сертифицируют (или только планируют сертифицировать) свой модельный ряд в Украине. Также было сказано что после начала официальных продаж цена их продукции будет вполне конкурентоспособна на нашем рынке (имеется в виду конкуренция с ЛАЗом и что кроме автобусов и троллейбусов БВ и ОБВ планируется продавать автобусы малого класса (какие точно сейчас не скажу, буклета под рукой нет).

За что купил за то продал.

0‒19 | 20‒39 | 40‒79 | 80‒99 ] [ Все сообщения ]

Список тем | Создать тему ]

Новое сообщение   [Поддерживаются: <a><b><u><i><tt><pre><s><small><sub><sup>]

Автор:
Электронный адрес:
Тема сообщения:
 Отправлять ответы на указанный электронный адрес

SMForum v1.30 2011-11-16 © Stefan Mashkevich 2002‒2011