[ Список тем | Создать тему ]
[ 0‒19 | 20‒37 ] [ Все сообщения ]
Viewer | Тролейбуси Мінська під атакою | [Ответить] |
Тролейбусна система Мінська понесла чергову тяжку втрату. З сьогоднішнього дня знято тролейбусний рух на проспекті Незалежності від площі Якуба Коласа до вулиці Філімонова. Це дільниця довжиною прикладно 4 кілометри. Насправді тролейбуси не ходили там з початку місяця в зв'язку з капітальним ремонтом проїзної частини, але декларувалося, що це тимчасово. Проте вчора (після завершення ремонту) офіційно оголосили, що тролейбусний рух там ліквідується й заміняється автобусним "в метах оптимізації транспортного обслуговування".
Таким чином, з 2002 року Мінськ позбавився більш ніж десяти кілометрів тролейбусних ліній в один бік (якщо не вважати того, що було побудовано за цей час в інших місцях; це загалом десь під 6 кілометрів). Найгірш те, що це, мабуть, не остання тролейбусна втрата в Мінську. Наскільки можна міркувати, у наших чиновників укріпився погляд, що тролейбус — не для центральних та "парадних" вулиць. | ||
Янковский Андрей | Re: Тролейбуси Мінська під атакою | [Ответить] |
М-дааа, обидно, конечно... А ведь еще в начале мая я был в Минске и проехался от автовокзала Московский до площади Коласа, и даже сделал там пару фотографий с троллейбусами, причем даже видел там старые ЗИУ-682Б и 682В с фонарями-"лодочками", номера 11хх.
Причина думаю такая (другие на ум не приходят, т.к. конкуренции там нет и быть не может) - МАЗ выпускает только современные низкопольные и полунизкопольные автобусы, в то время как Белкоммунмаш продолжает производить устаревшие троллейбусы 201 и 213 модели с высоким полом. Если сейчас их не снять с производства и не заставить города закупать 321 и 333 модели, то минский троллейбус может ждать судьба киевского трамвая. Вот так вот - делайте выводы. | ||
Viewer | Re: Тролейбуси Мінська під атакою | [Ответить] |
Так "Білкомунмаш" міг би випускати АКСМ-333, я гадаю, як би "Мінськтранс" їх замовляв. Але він не вважає це доцільним (дорогі й усе таке). І взагалі автобусний парк у нас обновлюється набагто швидшими темпами, ніж тролейбусний. Може, це й свідома така політика, хто знає.
201-шу модель Мінськ давно вже не купує. А 321 купує, але потиху… А тролейбуси знимають не стільки через незадовільний рухомий склад, скільки через те, що вони тролейбуси. Мовляв, вони прив'язані до КМ, тому їх незручно експлуатувати, якщо багато автомобілів, тому що вони їм заважають, до того ж контактна мережа начебто псує зовнішній вигляд вулиць. | ||
Янковский Андрей | Re: Тролейбуси Мінська під атакою | [Ответить] |
Виходить, контактна мережа псує вулиці, а вихлопні гази автобусів - ні???
Схоже, незабаром в Мінську буде необхідно організовувати комітет. | ||
Я_R | Re: Тролейбуси Мінська під атакою | [Ответить] |
У них и так там самая большая КС в СНГ. Если снимут пару линий, думаю, коллапса не будет. Пусть их бацька трамваем заменят ;) | ||
Женя | Re: Тролейбуси Мінська під атакою | [Ответить] |
Что - в, скажем, Москве меньшая длина КС тролля, чем в Минске???????????? | ||
алексей | Re: Тролейбуси Мінська під атакою [3] | [Ответить] |
> Виходить, контактна мережа псує вулиці, а вихлопні гази
> автобусів - ні??? Схоже, незабаром в Мінську буде необхідно > організовувати комітет. Те, кто там организуют комитет, очень быстро сядут. | ||
Женя | Re: Тролейбуси Мінська під атакою [6] | [Ответить] |
> > Виходить, контактна мережа псує вулиці, а вихлопні гази >
> автобусів - ні??? Схоже, незабаром в Мінську буде необхідно > > організовувати комітет. Те, кто там организуют комитет, > очень быстро сядут. Можно ссылки на то, что сподвигло на такую мысль? | ||
Антон Чиграй | Re: Тролейбуси Мінська під атакою [5] | [Ответить] |
> Что - в, скажем, Москве меньшая длина КС тролля, чем в
> Минске???????????? В абсолютных значениях - Минск на втором месте после Москвы. В удельных (длина сети, число маршрутов или число единиц ПС на единицу площади или одного жителя) - далеко впереди, причём не только в СНГ, но и в мире. > Виходить, контактна мережа псує вулиці, а вихлопні гази автобусів - ні??? Автобусы Евро-3 (а другие на "сотке" практически не появляются) в свободном беспробочном движении (а другого не бывает) на проспекте дадут весьма незначительную долю выбросов. Так что вопрос "что мешает" скорее философский, чем экологический или технический. | ||
Viewer | Re: Тролейбуси Мінська під атакою [4] | [Ответить] |
> У них и так там самая большая КС в СНГ. Если снимут пару
> линий, думаю, коллапса не будет. Пусть их бацька трамваем > заменят ;) Ви мене дивуєте. Важлива ж тенденція. Навіть одна знята лінія — вже прецедент, а дві — тим більш. Чим більше прецедентів, тим простішим робиться прийняття подібних рішень. Потім, погано те, що взагалі вважається нормальною така думка, що тролейбуси в центрі комусь заважають і мусять "поступитися місцем". | ||
Янковский Андрей | Re: Тролейбуси Мінська під атакою [5] | [Ответить] |
Антон, немного ОФФ: у тебя есть фотки учебного минского троллейбуса ЗИУ-682 с угловатыми надколесными арками? А то я был в Минске в выходной день, в 1-м депо и учебном центре никого из начальства не было и меня естественно туда не пустили. А даже если бы кто-то и был, тоже не факт что пустили бы - никаких "официальных" бумаг у меня с собой не было. | ||
Viewer | Re: Тролейбуси Мінська під атакою [6] | [Ответить] |
> Те, кто там организуют комитет,
> очень быстро сядут. Та для чого було б їх садити? Ви значно перебільшуєте. Це ж не організація по альтернативному нагляданню за виборами, наприклад. | ||
Viewer | Re: Тролейбуси Мінська під атакою [8] | [Ответить] |
> Автобусы Евро-3 (а другие на "сотке"
> практически не появляются) в свободном беспробочном > движении (а другого не бывает) на проспекте дадут весьма > незначительную долю выбросов. Может быть, но следует учесть, что если сокращается выпуск троллейбусов, то увеличивается выпуск автобусов, причём всяких. И если новые автобусы пускают на "парадные" маршруты, то на других маршрутах эти автобусы заменяют "корчами" (которые до того, возможно, были в резерве), так как новых пока что на всех не напасёшься. И я теперь на многих "неглавных" маршрутах наблюдаю рост количества таких разбитых "корчей". Например, на 37-м раньше были преимущественно МАЗы-105 и пару "Икарусов-280", теперь, кажется, скорее наоборот. А 37-й, кстати, три километра идёт и по проспекту. | ||
Зигфрид | Re: Тролейбуси Мінська під атакою [8] | [Ответить] |
А скільки у Мінську троллів-низькопідложників, у т.ч. МАЗів-103Т? Яка система хазяйнування - хіба електротранспортов і автобусами різні відомства керують? | ||
Антон Чиграй | Re: Тролейбуси Мінська під атакою [13] | [Ответить] |
> Антон, немного ОФФ: у тебя есть фотки учебного минского
> троллейбуса ЗИУ-682 с угловатыми надколесными арками? Есть видеозапись процесса обучения на этом агрегате, можно с неё фоток надёргать. Качество конечно соответствующее, но уж что есть... > А скільки у Мінську троллів-низькопідложників, у т.ч. > МАЗів-103Т? Если я ничего не пропустил - то около 70, при общей численности парка в тысячу штук. > Яка система хазяйнування - хіба електротранспортов і > автобусами різні відомства керують? КУП Минсктранс объединяет трамвай, троллейбус, автобус, метро и часть маршруток. | ||
Антон Чиграй | Re: Тролейбуси Мінська під атакою [13] | [Ответить] |
> Если я ничего не пропустил - то около 70,
Пропустил... с БКМ-221 получается чуть больше сотни. | ||
Viewer | Re: Тролейбуси Мінська під атакою [13] | [Ответить] |
А АКСМ-321 рахували? Їх треба в першу чергу, вони ж найбільш низькопідложні серед усіх. Але їх усього кілька десятків, може, буде… | ||
Янковский Андрей | Re: Тролейбуси Мінська під атакою [13] | [Ответить] |
Вроде как 321-х 19 машин:
1050-1058, 2099, 2101-2107, 4003 (ака 4002 ака 2086). Правильно? А 2086 теперь гармошка 213. | ||
Антон Чиграй | Re: Тролейбуси Мінська під атакою [17] | [Ответить] |
> Вроде как 321-х 19 машин: 1050-1058, 2099, 2101-2107, 4003
> (ака 4002 ака 2086). Правильно? Ещё 4514 и 4515. | ||
RTT | Re: Вопросы по ПС ОТ Минска | [Ответить] |
Расскажите пожалуйста , а как вообще сейчас с обновлением ПС в Минске ?
Вроде бы в начале этого года пошли большие поставки за 2005 , и многое должно быть списано . Конкретно вопросы такие : живы ли еще хоть какие-нибудь ЮМЗ и "Киев-БКМ" в 5-м парке? насколько много осталось нижнегабаритников в 1-м и 3-м парках ? идут ли новые МАЗы -троллейбусы в Минск или новые поставки только от БКМ ? И что поставляет БКМ ? Много ли гармошек и каких ? Выходят ли ВСЕ новые ТРОЛЗы - 6205 из серии 1005.... или есть и нерабочие из них ? остались ли ЗиУ- гармошки первых поставок ? сколько новых вагонов трамвая с начала года , списывают ли РВЗ ? Выходят ли еще на маршруты советские ЛАЗы , Ик - 260 ? Заранее большое спасибо. |
[ Список тем | Создать тему ]